Ανακοίνωση ΚΚΕ για ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα

Το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος εξέδωσε ανακοίνωση σε σχέση με τα δύο ναυάγια σε Λέσβο και Κύθηρα που στοίχησαν τη ζωή σε δεκάδες πρόσφυγες. Μεταξύ άλλων ζητά την κατάργηση του Κανονισμού του Δουβλίνου και της Κοινής Δήλωσης ΕΕ-Τουρκίας που εγκλωβίζουν και απελαύνουν τους πρόσφυγες.

Ολόκληρη η ανακοίνωση στήριξης:

«Κανένας δεν πρέπει να συμβιβαστεί με την “κανονικότητα” του θανάτου ξεριζωμένων ανθρώπων και την “καθημερινότητα” των πολύνεκρων ναυαγίων, όπως τα πρόσφατα ναυάγια στη Λέσβο και τα Κύθηρα με δεκάδες νεκρούς. Κανένας δεν πρέπει να κλείσει τα μάτια στις αιτίες αυτής της τραγωδίας που γίνονται ακόμη πιο φανερές.

Η εργαλειοποίηση των κατατρεγμένων, η επικίνδυνη δράση των διακινητών, τα αιματηρά γεωπολιτικά παζάρια στις πλάτες τους αναπτύσσονται στο έδαφος της άθλιας κι απάνθρωπης ευρωενωσιακής πολιτικής, που έχουν συνδιαμορφώσει και υλοποιούν όλες οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Εδώ και τώρα πρέπει να καταργηθεί το αντιδραστικό νομικό πλαίσιο του εγκλωβισμού και των απελάσεων, ο Κανονισμός του Δουβλίνου, η Κοινή Δήλωση ΕΕ-Τουρκίας. Να σταματήσει η εμπλοκή της χώρας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και τον πόλεμο, που φέρνουν τεράστιους κινδύνους για το λαό και προκαλούν τον ξεριζωμό εκατομμυρίων ανθρώπων.»

Προηγούμενο άρθροΚυρ. Βελόπουλος: “Κράτος δολοφόνος η Τουρκία- Αδιανόητο να γίνεται αντικείμενο μικροκομματικής αντιπαράθεσης η τραγωδία στη Λέσβο”
Επόμενο άρθροΓ. Οικονόμου: Είναι βέβαιο ότι θα θρηνούμε θύματα όσο η Τουρκία δεν πράττει ό,τι επιβάλλουν οι διεθνείς συμβάσεις που έχει υπογράψει