Ανακοίνωση εξέδωσε η ΕΥΠ για ξένη κατάσκοπο στη χώρα μας

Aνακοίνωση που δημοσιοποίησε μέσω του ΑΠΕ εξέδωσε η ΕΥΠ και σ αυτήν υποστηρίζει ότι εντόπισε ξένη κατάσκοπο, που εργαζόταν στην Ελλάδα ως φωτογράφος και ως έμπορος με κατάστημα.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η ΕΥΠ η συγκεκριμένη γυναίκα εμφανιζόταν ως Ελληνίδα με το όνομα Μαρία από το 2018 και πιθανολογεί ότι δρούσε και σε άλλες χώρες, το δε πραγματικό της όνομα – σύμφωνα πάντα με την ΕΥΠ – είναι Irina A.S.

Ωστόσο η ανακοίνωση δεν αναφέρει ούτε ποιας χώρας κατάσκοπος ήταν, ούτε τι ακριβώς έκανε στη χώρα μας ή σε άλλες χώρες και ποια ακριβώς ήταν δράση της.

Η ανακοίνωση της ΕΥΠ όπως ακριβώς δημοσιεύτηκε στο ΑΠΕ έχει ως εξής:

«Έρευνες που συστηματικά διεξήγαγε η ΕΥΠ, σε συνέχεια πληροφοριών που συνέλεξε, απέδειξαν ότι η φερόμενη ως “Μαρία Τ.”, η οποία τα τελευταία χρόνια ισχυριζόταν ότι είναι Ελληνίδα και δραστηριοποιούνταν ως φωτογράφος και ιδιοκτήτρια καταστήματος ειδών χειροτεχνίας και πλεκτικής στην Αθήνα, με ελληνική υπηκοότητα και ταυτότητα από το 2018, στη πραγματικότητα είναι η ξένη υπήκοος “Irina A. S.”, που δρούσε στη χώρα μας υπό “βαθύ κάλυμμα”.

»Η αντίστροφη μέτρηση για την αποκάλυψη, ξεκίνησε με τον εντοπισμό απόπειρας πρόσβασης τρίτης χώρας σε στοιχεία Ελλήνων πολιτών που έχουν αποβιώσει, μια διεθνώς διαπιστωμένη πρακτική των Υπηρεσιών Πληροφοριών συγκεκριμένης χώρας για τη δημιουργία της ειδικής κατηγορίας κατασκόπων με το προσωνύμιο “illegals”. Οι “illegals” στρατολογούνται και εκπαιδεύονται από τις Υπηρεσίες συγκεκριμένης ξένης χώρας, με σκοπό να τοποθετηθούν σε χώρες-στόχους, αναλαμβάνοντας στη συνέχεια κατασκοπευτική δράση υπέρ της χώρας τους.

»Η υπόθεση, που μόλις αποκαλύφθηκε από την ΕΥΠ, είναι χαρακτηριστική του τρόπου σκέψης και δράσης των συγκεκριμένων Υπηρεσιών, καθώς για την οικοδόμηση της ταυτότητας και του προφίλ της “Τ.” εργάστηκαν συστηματικά για πολλά έτη με κατάλληλη εκμετάλλευση προσώπων, διαδικασιών και φορέων, ώστε τελικά η αλλοδαπή “Irina” να ζει και να αναγνωρίζεται ως Ελληνίδα “Μαρία”, εξαπατώντας ακόμη και τους πιο κοντινούς της ανθρώπους στην Ελλάδα, που προφανώς δεν γνώριζαν την πραγματική της ταυτότητα. Η δράση της “Τ.” δεν θα περιοριζόταν στην ελληνική επικράτεια, καθώς ως πολίτης της Ε.Ε., θα μπορούσε να ταξιδέψει και να εργαστεί σε αρκετές χώρες της Ευρώπης».

Προηγούμενο άρθροΝέες αυξήσεις επιτοκίων από την ΕΚΤ προανήγγειλε η Κριστίν Λαγκάρντ
Επόμενο άρθροΚαιρός σήμερα: Βροχές και καταιγίδες – Οι περιοχές που θα επηρεαστούν