Ανακοινώσεις Σκρέκα για επιδοτήσεις – Συστάσεις για κλείσιμο ενεργοβόρων συσκευών 18:00-21:00

Τις κρατικές επιδοτήσεις στα τιμολόγια ηλεκτρικού ρεύματος του Νοεμβρίου ανακοίνωσε ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας για τους λογαριασμούς ηλεκτρικού ρεύματος.

Σύμφωνα με τον Κώστα Σκρέκα η κλιμακωτή επιδότηση για τον Νοέμβριο διαμορφώνεται ως εξής:

– Για μηνιαίες καταναλώσεις έως 500 KWh η επιδότηση θα είναι 238 €/MWh. Αφορά το 90% των νοικοκυριών στην Ελλάδα.

– Για την μηνιαία κατανάλωση από 501-1000kWh η επιδότηση είναι 188 €/MWh. Αν, όμως, ένα νοικοκυριό μειώσει κατά 15% την μέση ημερήσια κατανάλωσή του σε σχέση με την αντίστοιχη περσινή, τότε η επιδότηση αυξάνεται κατά 50 €/MWh.

– Για την μηνιαία κατανάλωση πάνω από 1001KWh, η επιδότηση ανέρχεται στα 98 €/MWh. Αφορά μόνο το 2% των νοικοκυριών στην Ελλάδα. Και σε αυτή την κλίμακα ισχύει η επιπλέον επιδότηση των 50 €/MWh, αν υπάρξει μείωση κατανάλωσης κατά 15%.

– Στα νοικοκυριά που είναι ενταγμένα στο Κοινωνικό Οικιακό Τιμολόγιο (ΚΟΤ) απορροφούμε σχεδόν το 100% της αύξησης και η επιδότηση ανέρχεται στα 286 €/MWh.

Η αξία της επιδότησης για τα νοικοκυριά τον Νοέμβριο ανέρχεται στα 270 εκατ. ευρώ.

Επίσης η κυβέρνηση ζητά εξοικονόμηση ενέργειας στις ώρες αιχμής.

Όπως είπε ο κ. Σκρέκας η Ελλάδα τους επόμενους μήνες έχει στόχο να μειώσει την κατανάλωση ενέργειας τις ώρες αιχμής κατά τουλάχιστον 5%.

«Άρα η προσπάθεια όλων μας είναι να περιορίσουμε την χρήση ενεργοβόρων συσκευών από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ. Οι συσκευές αυτές θα μπορούν να χρησιμοποιούνται τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας» υποστήριξε ο υπουργός.

Προηγούμενο άρθροΣέρρες: Συνελήφθη ο δράστης που χτύπησε και λήστεψε ζευγάρι ηλικιωμένων μέσα στο σπίτι τους
Επόμενο άρθροΠρόεδρος ΙΝΚΑ: «Ζούμε στην εποχή της σαπίλας…η κοροϊδία πάει σύννεφο – Υπάρχει αισχροκέρδεια και κερδοσκοπία παντού» ΗΧΗΤΙΚΟ Focus FM