Ανακοινώνεται άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων και το τέλος των SMS από τις 14 Μαΐου

Χαλαρώνουν κι άλλο από τις 14 Μαΐου τα μέτρα κατα της πανδημίας του κορωνοϊού.

Στη συνεδρίαση της επιτροπής των λοιμωξιολόγων “κλείδωσε” η απόφαση να προταθεί στην κυβέρνηση το άνοιγμα των διαπεριφερειακών μετακινήσεων από την Παρασκευή 14 Μαΐου, μία ημέρα πριν από το άνοιγμα του τουρισμού.

Για τα ταξίδια από νομό σε νομό θα υπάρξουν προϋποθέσεις και οι μετακινήσεις θα χωρίζονται σε δύο κατηγορίες: σε όσους ταξιδέψουν στην ηπειρωτική χώρα και σε όσους ταξιδέψουν στα νησιά.

Στην πρώτη περίπτωση θα ισχύει ισχυρή σύσταση, αλλά όχι υποχρέωση, για διενέργεια self test ή μοριακού τεστ πριν από το ταξίδι, ενώ οι πολίτες που έχουν κάνει το εμβόλιο θα μπορούν να χρησιμοποιούν και βεβαιώσεις εμβολιασμού.

Για τις μετακινήσεις στα νησιά -είτε με αεροπλάνο, είτε με πλοίο- αναμένεται να είναι υποχρεωτική η διενέργεια self test ή pcr 72 ώρες πριν από το ταξίδι, ενώ οι εμβολιασμένοι πολίτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν πιστοποιητικό εμβολιασμού. Παράλληλα, θα είναι υποχρεωτική η χρήση μάσκας.

Επίσης έφτασε και το τέλος των SMS στο 13033 για μετακινήσεις και στο 13032 για το λιανεμπόριο και τα πολυκαταστήματα, αλλά και το τέλος των μεθόδων click inside και click away ενώ το ωράριο κυκλοφορίας θα παραταθεί έως τις 00:30, και αντίστοιχα θα παραταθεί και το ωράριο λειτουργίας των καταστημάτων εστίασης.

 

Προηγούμενο άρθροΑντίθετοι στο άνοιγμα των γυμναστηρίων με πιστοποιητικό εμβολιασμού οι ιδιοκτήτες-Τo δικαίωμα στην άσκηση ανήκει σε όλους// Κ. Κοπαρανίδης στον Focus FM
Επόμενο άρθρο2489 κρούσματα ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ – 226 στη Θεσσαλονίκη