Αν. Πολυχρονίδης (Θεολόγος): “Ζούμε σε έναν ανάποδο κόσμο που ως προς την Πίστη, ορίζεται ως πλήρως δαιμονικός, δεν έχει άλλη ερμηνεία”

“Ό,τι συμβαίνει είναι στη λογική του ανάποδου κόσμου στον οποίο ζούμε” τόνισε μιλώντας στον Focus FM και το Στέφανο Δαμιανίδη ο καθηγητής Θεολογίας, Αναστασιος Πολυχρονίδης.

“Τα τελευταία δύο χρόνια με την περίπτωση του κορονοϊού, φαίνεται πολύ έντονα στον εκκλησιαστικό χώρο στον οποίο έχει υπάρξει τέτοιος καταιγισμός γεγονότων, που μένουμε εμβρόντητοι. Είναι αυτή η νέα τάξη πραγμάτων που κάποιοι έλεγαν συνομωσιολογία, νομιζω με τον κορονοιο, τα πράγματα έχουν γίνει πασιφανή. Φαίνεται ξεκάθαρα οτι κάποιοι θέλουν να επιβάλλουν μία καινούργια λογική. Η πρώτη απαράδεκτη ενέργεια ήταν η περσινή Ανάσταση στις 9 το βράδυ, δηλαδή η διήμερη και όχι η τριήμερη Ανάσταση στις 9 το βράδυ”.

“Ζήσαμε πολλά και όλα γίνονται βάση μιας Θεολογίας μεταπατερικής, η οποία ουσιαστικά είναι μια μεταχριστιανική θεολογία, έχουμε δηλαδή ξεπεράσει το Χριστιανισμό. Και αυτοί οι διδάσκοντες θα βγάλουν τους νέους θεολόγους που θα πάνε στα σχολεία, στα παιδιά που θα συγκροτήσουν συνόδους, θα γίνουν επίσκοποι, μοναχοί, ιερείς και θα μεταφέρουν πιο μήνυμα; Ένα διαστρεβλωμένο , ένα μήνυμα ενάντιο στην Ορθόδοξη Πίστη και Παράδοση; Ζούμε σε έναν ανάποδο κόσμο που ώς προς την Πίστη, ορίζεται ως πλήρως δαιμονικος, δεν έχει άλλη ερμηνεία.”

Αναφορικά με το εάν θεωρεί οτι η χρήση μάσκας μέσα στον ιερό ναό είναι προσβολή στα Θεία, ο κος Πολυχρονιάδης τόνισε:

“Ξεκάθαρα. Οι Απόστολοι, έβαλαν ποτέ όρους στους ανθρώπους στην προσέγγιση του Χριστού, για το πως θα Τον πλησιάσουν; Και εμείς θα βαλουμε όρους πως θα προσεγγίσει κανείς το Χριστό μέσα στην εκκλησία; Φυσικα και η μάσκα είναι ανεπίτρεπτο μέσα στο ναό. Μπερδέψαμε το ναό με το χειρουργείο;”.

Προηγούμενο άρθροΤραγωδία στη Θεσσαλονίκη: 50χρονος βρέθηκε απαγχονισμένος μέσα σε γυμναστήριο
Επόμενο άρθροΠαύλος Λιότσος: Το παράπονο ενός βαρήκοου Χρυσού Ολυμπιονίκη