Αλλάζω συσκευή: “Κράσαρε” η πλατφόρμα με αποτέλεσμα χιλιάδες αιτήσεις να είναι στον αέρα

Μεγάλα προβλήματα παρατηρούνται στην επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών. Οι δικαιούχοι και όσοι ολοκλήρωσαν ήδη τη διαδικασία πρέπει να τσεκάρουν ξανά το στάδιο στο οποίο βρίσκεται η αίτησή τους στο σύστημα και αν χρειαστεί να την επαναλάβουν.

Θα καταλάβετε ότι υπάρχει θέμα με την αίτησή σας εφόσον το σύστημα βγάζει το εξής μήνυμα:
«Aλλάζω συσκευή: ΠPOΣOXH! Eκκρεμεί η υποβολή της αίτησής σας. Συνδεθείτε και πατήστε υποβολή στην καρτέλα σύνοψη της αίτησης, πριν την καταληκτική ημερομηνία».
Το πρόβλημα είναι τόσο σοβαρό, ώστε το έχουν εντοπίσει στην κυβέρνηση και το υπουργείο Ψηφιακής Πολιτικής αναγκάστηκε –για πρώτη φορά στα χρονικά ενδεχομένως- να στείλει μαζικά μηνύματα απευθείας σε πολίτες, για να τους ενημερώσει ότι η αίτηση που συμπλήρωσαν παραμένει εκκρεμής, δεν έχει ολοκληρωθεί και δεν έχει υποβληθεί όπως ίσως νόμιζαν!
Υπενθυμίζεται ότι η προθεσμία λήγει στις 5 Ιουλίου, δηλαδή την ερχόμενη Τρίτη, επομένως δεν υπάρχουν αρκετές μέρες ακόμα για να τακτοποιήσετε το θέμα.
Μέχρι την Τρίτη 5 Ιουλίου όλα τα ΑΦΜ μπορούν να κάνουν αίτηση στην πλατφόρμα allazosyskevi.gov.gr για το πρόγραμμα «Ανακυκλώνω – Αλλάζω Συσκευή» για επιδότηση ηλεκτρικών συσκευών. Η επιχορήγηση παρέχεται μέσω επιταγών (vouchers) του Προγράμματος, οι οποίες μπορούν να χρησιμοποιηθούν κατά την αγορά νέας συσκευής σε καταστήματα λιανικής πώλησης ηλεκτρικών συσκευών και να καλύψουν ένα μέρος της συνολικής δαπάνης.
Όσοι είναι δικαιούχοι της επιδότησης μέχρι τις 16 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να έχουν κάνει τις αγορές τους, ενώ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου θα πρέπει να γίνει η απόσυρση των παλαιών.

Προηγούμενο άρθροΈκτακτη ενημέρωση για τον εμβολιασμό σήμερα το απόγευμα
Επόμενο άρθροΝεκρή ανασύρθηκε 75χρονη από παραλία του Βόλου