Αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα: Μοναδική ποινή πλέον η ισόβια κάθειρξη για τα ειδεχθή εγκλήματα

Τις αλλαγές στον νέο Ποινικό Κώδικα, με τις οποίες αυστηροποιούνται οι ποινές για τα ειδεχθή εγκλήματα, τα σεξουαλικά, τα εγκλήματα κατά της γενετήσιας ελευθερίας των ανηλίκων και προβλέπεται πλέον ως μόνη ποινή η ισόβια κάθειρξη, παρουσίασαν ο υπουργός Δικαιοσύνης Κώστας Τσιάρας και ο υφυπουργός Γ.Κώτσηρας.

Ο υπουργός Δικαιοσύνης κατά την σημερινή παρουσίαση των αλλαγών στον Π.Κ. τόνισε ότι επέρχονται τροποποιήσεις αλλαγές σε 100 άρθρα και τόνισε:

«Όλο αυτό τo διάστημα υπήρχε συζήτηση γιατί δε σπεύδει η κυβέρνηση να κάνει τις αλλαγές. Bλέπαμε μια νέα κατηγορία εγκληματών, υπήρχε πίεση Οι αλλαγές όμως γίνονται πολύ μεγάλη προσοχή και σοβαρότητα και γίνονται μέσα από τη μελέτη της αναλογικότητας των ποινών. Η δουλειά που έγινε από την επιτροπή, υπό τον κ. Λάμπρο Μαργαρίτη προϋπόθετε μια πολύ μεγάλη προσπάθεια και έναn μεγάλο κόπο από όλα της τα μέλη. Η διαβούλευση ενδεχομένως να μας δώσει και ενδεχόμενως και σκέψεις για αλλαγές. Τα σχέδιο νόμου θα τεθεί σήμερα σε δημόσια διαβούλευση. Θέλω να ευχαριστήσω δημόσια τα μέλη της επιτροπής και τον κ. Μαργαρίτη. Έγινε μια δουλειά που κάνει τους Έλληνες πολίτες περισσότερο ασφαλείς.

Με τις αλλαγές επιχειρούμε να αποκαταστήσουμε τις αστοχίες του Π.Κ. που ψήφισε η προηγούμενη κυβέρνηση. Πρέπει να εκπέμψουμε ένα μήνυμα ασφάλειας σε όλη την ελληνική κοινωνία, να εκπέμψουμε ότι η Δικαιοσύνη είναι εδώ και την προστατεύει . Αυτή είναι η λογική των αλλαγών. Η ανηλικότητα είναι ένα θέμα που δείξαμε μεγάλη ευαισθησία και πρέπει κανείς να βλέπει την ανάγκη για προστασία των ανηλίκων».

Προηγούμενο άρθροΤην τρίτη θα ηχήσουν σειρήνες πόλεμου σε όλη την χώρα με την άσκηση Παρμενίωνας
Επόμενο άρθροΚΚΕ: Η κυβερνητική απόφαση για περαιτέρω ιδιωτικοποίηση της ΔΕΗ συνιστά κλιμάκωση της επίθεσης απέναντι στο λαό