«Είναι δυνατόν να παρακολουθείται εδώ και ένα χρόνο υπουργός και να μην το ξέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης;» υπογράμμισε ο Αλέξης Τσίπρας κατά τη συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Open και στους δημοσιογράφους Παναγιώτη Στάθη και Δημήτρη Καμπουράκη. Όπως τόνισε, ο πρωθυπουργός «δεν είναι βλαξ, αλλά συνένοχος».

«Έχω αρχίσει και αισθάνομαι σαν ΜένουμεΕυρωπαίος. Τι καλά που θα είμασταν στην Ελλάδα αν είχαμε την αποτελεσματικότητα που έχουν οι θεσμοί και η δικαιοσύνη στο κέντρο της Ευρώπης. Αρχίζω και ζηλεύω αυτή τη χώρα, το Βέλγιο. Βλέπουμε εκεί ότι ακόμη και αν είσαι τόσο όμορφος όσο η κ. Καϊλή και τόσο υψηλά ιστάμενος, η δικαιοσύνη και οι θεσμοί λειτουργούν» είπε με νόημα για την υπόθεση Καϊλή. Όπως εξήγησε, στο Βέλγιο, δεν θα μπορούσαν να βρίσκουν αδιευκρίνιστα ποσά σε υπουργούς και να βάζουν την υπόθεση στο αρχείο, να υπάρχει το σκάνδαλο Novartis και ούτε ένας υπουργός ή μεγαλογιατρός να διώκεται και αντίθετα να κάθεται στο σκαμνί η εισαγγελέας που ανέδειξε το σκάνδαλο.

«Αν είχε ξεσπάσει το σκάνδαλο παρακολουθήσεων, θα είχε η ίδια η δικαιοσύνη απευθυνθεί στους παρόχους. Όχι να πετάμε το μπαλάκι στους δημοσιογράφους» συνέχισε. «Κάποιος θα είχε παραιτηθεί και ο πρωθυπουργός δεν θα είχε πού να σταθεί. Εδώ όμως είμαστε λίγο Βαλκάνια» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Προηγούμενο άρθρο«Πυρά» Οικονόμου σε Ανδρουλάκη
Επόμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: Ο ΕΡΝΤΟΓΑΝ ΑΠΕΙΛΕΙ ΝΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΣΕΙ ΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΚΑΙ Η ΝΔ ΑΠΑΝΤΑ ΜΕ “ΧΑΡΤΟΠΟΛΕΜΟ”