Αλέξης Τσίπρας από Κρήτη: «Όποιος δεν ζητάει εκλογές, θέλει τον Μητσοτάκη στην εξουσία»

Από το Ηράκλειο της Κρήτης έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας μήνυμα προς τα δημοκρατικά – προοδευτικά κόμματα αλλά κυρίως στο ΚΙΝΑΛ λέγοντας ότι είναι ανάγκη «να φύγει η χειρότερη κυβέρνηση από τη μεταπολίτευση και μετά», επισημαίνοντας παράλληλα ότι «εάν σήμερα δεν ζητάς εκλογές, είναι σαν θέλεις να μείνει ο Μητσοτάκης για άλλον ένα χρόνο στην εξουσία».

Η επισήμανση αυτή έχει να κάνει με το γεγονός ότι το Κίνημα Αλλαγής και ο Νίκος Ανδρουλάκης αποφεύγουν να ζητήσουν εκλογές ενισχύοντας το βασικό αφήγημα του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα που λέει ότι η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να αντιμετωπίσει τα σοβαρά προβλήματα που σήμερα αντιμετωπίζουν οι πολίτες και γι’ αυτό θα πρέπει να φύγει.
«Η χώρα πρέπει να ακολουθήσει έναν διαφορετικό δρόμο» είπε ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Και πρόσθεσε: «Δρόμο στήριξης της κοινωνικής πλειοψηφίας. Είναι αναγκαία, απαραίτητη η πολιτική αλλαγή. Είναι αναγκαία, απαραίτητη μια προοδευτική κυβέρνηση με κοινωνικό πρόσημο».
Ταυτόχρονα απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις δημοκρατικές δυνάμεις «από την Κρήτη, από την μήτρα της δημοκρατικής, προοδευτικής παράταξης», όπως είπε, «να συνειδητοποιήσουν ότι όταν στο λιόγερμα βλέπουν τον ίσκιο τους δεν είναι το μπόι τους» και ότι «η κρισιμότητα των στιγμών απαιτεί ενότητα και μέτωπο απέναντι στη χειρότερη δεξιά κυβέρνηση που έχει γνωρίσει ο τόπος από τη μεταπολίτευση και μετά».
«Αν σήμερα δεν ζητάς εκλογές, θέλεις να μείνει ο Μητσοτάκης για άλλον ένα χρόνο και αυτοί που μας κυβερνούν να λεηλατήσουν τον ελληνικό λαό. Κανείς δεν έχει να λογοδοτήσει απέναντι στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απέναντι στους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες» είπε χαρακτηριστικά.
Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ακόμα το αίτημα για εκλογές το συντομότερο δυνατό «για να γυρίσει ο τροχός, για να υπάρξει πολιτική αλλαγή, για να αναλάβουμε την ευθύνη να στηρίξουμε την κοινωνία και να δώσουμε μια διαφορετική προοπτική για τον τόπο». «Να φύγει η δεξιά του κ. Μητσοτάκη για να ανοίξουμε δρόμο προοδευτικό ενότητας, συνεργασίας αλλά και δρόμο διεξόδου στα κοινωνικά αδιέξοδα που μας έχουν οδηγήσει» ανέφερε.
Ακόμα, ο Αλέξης Τσίπρας επανέλαβε την επιτακτική ανάγκη για την εκπόνηση ενός «έκτακτου σχεδίου κοινωνικής ενίσχυσης για τη διατήρηση της κοινωνικής συνοχής». Πρόσθεσε ωστόσο πως «γνωρίζουμε ότι δεν θα το υλοποιήσει η κυβέρνηση Μητσοτάκη», καθώς όπως είπε «η κυβέρνηση Μητσοτάκη ανέβηκε από τα συμφέροντα και παραμένει για τα συμφέροντα, όχι για το λαό».
«Θέλω να πω σε όσους λογαριάζουν χωρίς τον ξενοδόχο, που είναι ο ελληνικός λαός, ας μην παραπλανόνται από τη μιντιακή στήριξη και από τις δημοσκοπήσεις της χαράς, διότι αυτό που θα έρθει στην κάλπη, όταν θα έρθει η ώρα της κρίσης, θα είναι τα μηνύματα της συμφοράς για αυτούς που μας έχουν οδηγήσει εδώ» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας.

Προηγούμενο άρθροTΩΡΑ – Θεσσαλονίκη: Φωτιά στο νοσοκομείο Παπανικολάου
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Ένας νεκρός από τη φωτιά στην πτέρυγα Covid του Νοσοκομείου «Παπανικολάου» ΒΙΝΤΕΟ-ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ