Αλέξης Μητρόπουλος: «Η κυβέρνηση στέρησε πόρους από τους πιο ευάλωτους προσμετρώντας ως εισόδημα το 200άρικο που δόθηκε το Πάσχα»

Για την κίνηση να προσμετρηθεί ως εισόδημα – παρά τα περι του αντιθέτου αρχικώς λεγόμενα – η έκτακτη οικονομική ενίσχυση που δόθηκε σε ευάλωτους πολίτες μίλησε σήμερα στον Focus FM και στην εκπομπή “Σχολιάζοντας την επικαιρότητα”  με τον Κώστα Τουτσίδη ο γνωστός εργατολόγος και πρόεδρος της ΕΝΥΠΕΚΚ Αλέξης Μητρόπουλος.

«Θεωρούν και προσμετρούν στο εισόδημα που υπολογίζεται για την καταβολή των επιδομάτων και το έκτακτο 20άρικο που πήραν το ’22 και το έκτακτο 250άρικο που πήραν οι ίδιες κατηγορίες τον Δεκέμβριο του ’21» είπε και συνέχισε

«Όχι μόνο αυτό, ο νόμος το λέει. Τα αφορολόγητα, ανεκγώρητα, απείραχτα, δεν τα πειράζει, δεν μετράνε πουθενά. Θέλω να πιστεύω, εν αγνοία τους, τους ξέφυγε, και έχουνε στερήσει σημαντικούς, μικρούς βέβαια, πόρους από τους πιο ευάλωτους, γιατί προσμετρούν το 200άρικο που δώθηκε το Πάσχα, και το 250άρικο που δώθηκε πριν τα Χριστούγεννα στις πέντε ευάλωτες κατηγορίες που έδωσε το έκτακτο βοήθημα η κυβέρνηση».

Τόνισε επίσης ότι: «Με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών σε πολλές περιοχές αυξήθηκε η ακίνητη περιουσία των φτωχών που παίρνουν τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ. Το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα, το κοινωνικό τιμολόγιο. Και ακόμα η κυβέρνηση δεν έχει αναπροσαρμόσει αντίστοιχα με την αύξηση των αντικειμενικών αξιών. Με συνέπεια, πολλοί φτωχοί από τις ευάλωτες κατηγορίες να στερούνται των μικρών αυτών, αλλά σημαντικό για αυτούς, επιδομάτων. 

Να υπολογίζουν ως εισόδημα πάνω στο οποίο υπολογίζουν και τα άλλα επιδόματα και αποκλείουν φτωχούς ανθρώπους από κάτι λίγα χρήματα; Είναι απαράδεκτο».

Ο κ. Μητρόπουλος έκανε λόγο επίσης για «κατάρρευση μισθών στον ιδιωτικό τομέα» λέγοντας χαρακτηριστικά:

«Το σύνολο των εργαζομένων του ιδιωτικού τομέα παίρνει μέσο μισθό 100 ευρώ πάνω από τον κατώτατο. Είναι απαράδεκτο αυτό. Γι’ αυτό μιλάμε για κατάρρευση μισθών. Να το δει η κυβέρνηση, καλό είναι να πανηγυρίζουν οι κυβερνήσεις για τον τουρισμό και βεβαίως για την ανάπτυξη, αλλά αν στηρίζεται στην κατάρρευση των μισθών και βεβαίως στη φτωχοποίηση των ιδιωτικών εργατοϋαλλήλων, αυτό είναι πύρρειος νίκη».

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξη στο ηχητικό που  ακολουθεί:

Προηγούμενο άρθροΕλληνική Λύση: «Η Ελλάδα οφείλει να σταθεί στο πλευρό των διωκόμενων Σέρβων του Κοσσυφοπεδίου»
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Διακοπή νερού στο Δρυμό αύριο, Τρίτη, λόγω βλάβης