Αλεξανδρούπολη: Εξαρθρώθηκε σπείρα που εξαπατούσε ηλεκτρονικά ανυποψίαστους πολίτες

Μεγάλη επιτυχία της υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Αλεξανδρούπολης με την εξιχνίαση της υπόθεσης ηλεκτρονικής απάτης με παράνομο λεία που ξεπερνά τις 120.000 ευρώ

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες έξι μέλη εγκληματικής οργάνωσης, ηλικίας 20 – 44 ετών, ενώ σχηματίσθηκε δικογραφία σε βάρος του για τα αδικήματα της σύστασης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση, της κατ΄ εξακολούθηση διάπραξης απατών και πλαστογραφιών, την παράνομη πρόσβαση σε σύστημα πληροφοριών ή σε δεδομένα, καθώς και της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Φαίνεται πως οι έξι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση από το 2020 έως και το τέλος το 2021 με σκοπό τον παράνομο πορισμό εισοδήματος, διενεργούσαν απάτες και πλαστογραφίες, με την παραγγελία ηλεκτρονικών συσκευών μέσω διαδικτυακών καταστημάτων. Οι αρχές εξιχνίασαν 185 περιπτώσεις ηλεκτρονικής απάτης.
Πιο συγκεκριμένα, οι δράστες πραγματοποιούσαν με ψευδή στοιχεία παραγγελίες ηλεκτρονικών συσκευών μεγάλης αξίας από ηλεκτρονικά καταστήματα σε όλη την επικράτεια και οι συναλλαγές γινόταν με κωδικούς τραπεζικών καρτών άλλων προσώπων που αποσπούσαν με διάφορα τεχνάσματα.
Στη συνέχεια μεταπωλούσαν τις συσκευές με σκοπό την αποκόμιση κερδών, τα οποία μετέφεραν είτε σε τραπεζικούς τους λογαριασμούς ή των συνεργών τους είτε τα επένδυαν σε αγορές προκειμένου να εξαφανίζουν την αληθινή προέλευση τους.
Συνολικά οι αστυνομικοί εξιχνίασαν 185 περιπτώσεις ηλεκτρονικής απάτης και πλαστογραφίας, κατά τις οποίες οι δράστες αποκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος, που ξεπερνά τις 120.000 ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ: ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ ΡΕΥΜΑΤΟΣ ΝΟΙΚΟΚΥΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ ΓΙΑ ΤΟ ΜΗΝΑ ΙΟΥΛΙΟ
Επόμενο άρθροΓ. Αδαμίδης για επιδότηση ρεύματος: ” Η κυβέρνηση εξακολουθεί να επιδοτεί μέσω των πολιτών το καρτέλ της ενέργειας”