Αλαλούμ με τα μέτρα: “Δεν ισχύει το όριο των 2 χιλιομέτρων εντός του δήμου”, λέει ο εκπρόσωπος της ΕΛ.ΑΣ

Στις αλλαγές που ισχύουν από σήμερα στις μετακινήσεις των πολιτών, εν μέσω του lockdown, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος Τύπου της Ελληνικής Αστυνομίας Θεόδωρος Χρονόπουλος, εξηγώντας τα νέα μέτρα.

Ο κ. Χρονόπουλος ξεκαθάρισε ότι, «τα δύο χιλιόμετρα δεν έχουν να κάνουν με το όριο στους δήμους, η μετακίνηση μας μέσα στους δήμους θα επιτρέπεται ανεξαρτήτως χιλιομετρικών αποστάσεων» είπε. Όπως επεσήμανε, τα 2 χιλιόμετρα αφορούν, προφανώς, σε κατοίκους που διαμένουν στα όρια των δύο δήμων.

Αναφορικά με τον κωδικό «6» που αφορά στις μετακινήσεις για άθληση, ο ίδιος είπε ότι δεν προβλέπεται, σύμφωνα με τα μέτρα που ανακοινώθηκαν, κάποιος περιορισμός αποστάσεων για κάποιον που μετακινείται με τα πόδια ή το ποδήλατο.

Για το «4» και την παροχή βοήθειας, ο κ. Χρονόπουλος σημείωσε ότι δεν προκύπτει κάποιος περιορισμός από άποψη δήμου ή απόστασης, παρατηρώντας πάντως ότι πρόκειται για «δύσκολη εξίσωση», καθώς χρησιμοποιείται ευρέως και είναι άδικο για τους πολίτες που χρησιμοποιούν τον κωδικό για παροχή βοήθειας στην πραγματικότητα.