Αλ. Τσίπρας: Οι πολίτες 7 μήνες πληρώνουν 1,5 δισ. την ακρίβεια Μητσοτάκη

«Οι πολίτες 7 μήνες πληρώνουν 1,5 δισ. την ακρίβεια Μητσοτάκη. Χθες ανακάλυψε πως υπάρχουν τελικά υπερκέρδη», τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Αλέξης Τσίπρας, κατά τη διάρκεια περιοδείας που πραγματοποίησε στην αγορά του Αιγάλεω.

Ο κ. Τσίπρας είχε την ευκαιρία να συζητήσει με καταστηματάρχες και καταναλωτές για τις εκρηκτικές διαστάσεις που έχει λάβει η ακρίβεια εδώ και επτά μήνες, την συρρίκνωση των εισοδημάτων, την μεγάλη μείωση στην αγορά αλλά και τα αναγκαία μέτρα που απαιτούνται με ισχυρή παρέμβαση του κράτους.

Μετά την περιοδεία του ο κ. Τσίπρας έκανε την ακόλουθη δήλωση προς τους εκπροσώπους του Τύπου:

«Επτά μήνες τώρα φωνάζουμε, καταγγέλλουμε, ότι υπάρχει αισχροκέρδεια και καρτέλ στην ενέργεια. Ο κ. Μητσοτάκης λέει ψέματα, δείχνει ανοχή στα καρτέλ και μας λέει λαϊκιστές. Πριν από ένα μήνα στη Βουλή του ζήτησα να παρέμβει και μου είπε πως δεν υπάρχουν υπερκέρδη. Μετά την απόφαση της Κομισιόν και την οδηγία που έδωσε να φορολογηθούν αυτά τα υπερκέρδη σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αναγκάστηκε χθες να ψελλίσει ότι υπάρχουν κάποια κέρδη αλλά δεν ξέρουμε πού θα τα βρούμε.

Προηγούμενο άρθροΈκτακτη σύσκεψη Μητσοτάκη – Γεωργαντά τη Δευτέρα για αποθέματα και πιθανούς κινδύνους
Επόμενο άρθροΕύβοια – Ψαχνά: Άγριος ξυλοδαρμός 25χρονης από τον σύντροφό της