Για αποτυχία στη διαχείριση όλων των κρίσεων που κλήθηκε να διαχειριστεί, κατηγόρησε την κυβέρνηση ο Αλέξης Τσίπρας από τη Ρόδο, σχολιάζοντας ότι καταλαβαίνει πως «δεν θα ολοκληρωθεί η τετραετία διότι έχει, από ό,τι φαίνεται, αποφασίσει να αποδράσει πριν έρθει ο χειμώνας και υποστεί τις συνέπειες μιας καταστροφικής πολιτικής για την οποία ο ίδιος ευθύνεται».

Παράλληλα, με τη δήλωσή του έπειτα συνάντηση που είχε με το προεδρείο του Εργατικού Κέντρου της Ρόδου, σημείωσε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ -Προοδευτική Συμμαχία είναι έτοιμος να αναλάβει τις ευθύνες του: «είμαστε παρόντες να αναλάβουμε για άλλη μια φορά το δύσκολο έργο να βγάλουμε τα κάστανα από την φωτιά. Και όσο γρηγορότερα γίνουν οι εκλογές τόσο καλύτερο θα είναι για τον τόπο». Γιατί, πρόσθεσε, «αν γίνουν γρήγορα εκλογές θα υπάρχουν περισσότερες δυνατότητες, και δημοσιονομικές και άλλες, για να στηριχθεί η κοινωνία και να αντιμετωπιστεί ουσιαστικά το μεγάλο πρόβλημα της ακρίβειας. Όχι δίνοντας χώρο στην κερδοσκοπία και στην αισχροκέρδεια. Αλλά προστατεύοντας την κοινή ωφέλεια, τα λαϊκά νοικοκυριά τις επιχειρήσεις και ταυτόχρονα δίνοντας μια προοπτική κοινωνικής δικαιοσύνης που τόσο σημαντική είναι σε μια περίοδο κρίσης».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ επισήμανε ότι βλέπει στη Ρόδο «ότι η βενζίνη έχει πάει πάνω από 2,5 ευρώ το λίτρο», τονίζοντας επιπλέον ότι «και οι λογαριασμοί του ρεύματος είναι αυτοί που έχουν οδηγήσει και οδηγούν την συντριπτική πλειοψηφία των νοικοκυριών κυρίως των εργαζόμενων, λαϊκών νοικοκυριών σε απόγνωση». Είπε πως η παρουσία του στο νησί «πέρα από όλα τα άλλα τα μηνύματα είναι και μήνυμα στήριξης του κόσμου της εργασίας», προσθέτοντας ότι «είναι συμβολικό και ουσιαστικό η πρώτη επίσκεψη στο νησί να ξεκινά από το εργατικό κέντρο, γιατί θέλω να στείλω ένα μήνυμα στήριξης και αλληλεγγύης στους χιλιάδες εργαζόμενους στον τουρισμό που αυτό το καλοκαίρι θα δουλέψουν σε δύσκολες συνθήκες». Σε συνθήκες, είπε, «όπου η κυβέρνηση έχει διαμορφώσει ένα πλαίσιο όπου σε πολλές περιπτώσεις έχουμε παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας σε μια εργατική νομοθεσία που έχει ήδη ελαστικοποιηθεί από την νομοθετική πρωτοβουλία της κυβέρνησης». Ανέφερε ότι «έχουμε την θέσπιση των ελαστικών ωραρίων, της κατάργησης του 8ωρου και ταυτόχρονα έχουμε την μη υποχρέωση του εργοδότη να δηλώνει την υπερεργασία», τονίζοντας ότι «αυτά διαμορφώνουν συνθήκες εξαιρετικά αρνητικές για τους εργαζόμενους» και «ιδιαίτερα για τους εργαζόμενους στον τουρισμό που είναι εποχικοί εργαζόμενοι που ειδικά φέτος βλέπουν το πενιχρό εισόδημά τους να εξανεμίζεται πριν περάσει η τρίτη βδομάδα του μήνα».

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι εμμονική απέναντι στην εργασία για να υπερασπιστεί ιδιωτικά συμφέροντα» και πως, αντίθετα, «εμείς είμαστε εμμονικοί στην ανάγκη υπεράσπισης της εργασίας και των εργαζόμενων». Διότι, συνέχισε, «χωρίς εργαζόμενους δεν υπάρχει παραγωγικότητα, δεν υπάρχει οικονομία». «Αυτό το μήνυμα θέλω να δώσω εδώ στο εργατικό κέντρο μαζί με το μήνυμα της αλληλεγγύης και της συμπαράστασης στους ανθρώπους που εργάζονται στο χώρο του τουρισμού σε δύσκολες συνθήκες φέτος. Ίσως στις πιο δύσκολες από κάθε άλλη χρονιά», είπε ο κ. Τσίπρας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προηγούμενο άρθροΧαλκιδική: Διήμερη εθελοντική αιμοδοσία στα Νέα Μουδανιά
Επόμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος στη Βουλή: Η μείωση του φόρου στα καύσιμα θα βοηθήσει συνολικά όλη την οικονομία… Εσείς όμως προτιμάτε να πληρώνουμε ακριβά το φυσικό αέριο