Αλ. Τσίπρας: Ο κ. Μητσοτάκης υπόλογος για παρακολούθηση των πολιτικών του αντιπάλων

Δριμεία επίθεση στον πρωθυπουργό εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ. Τον εγκάλεσε πως είναι προσωπικά υπόλογος για παρακολούθηση των πολιτικών του αντιπάλων και τον κάλεσε να απαντήσει γιατί παρακολουθούσε τον Νίκο Ανδρουλάκη, ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφαλείας που επικαλείται.

«Δεν μπορεί να κρύβετε πίσω από το τείχος του ψεύδους που έστησαν οι πιο στενοί του συνεργάτες». «Η ευθύνη σας ανήκει αποκλειστικά και ολοκληρωτικά» τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας, απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Δεν έρχεστε εδώ ως τιμητής αλλά ως υπόλογος για ένα βαρύτατο θεσμικό παράπτωμα. Ο λαός μας λέει φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης. Εδώ όμως δεν θα φοβηθεί κανείς. Γιατί είστε κατηγορούμενος για θεσμική εκτροπή και υπονόμευση του δημοκρατικού πολιτεύματος. Το να μιλάτε εσείς για ανηθικότητα ενώ είστε υπόλογος και κατηγορούμενος για παρακολούθηση πολιτικών σας αντιπάλων. Δεν είναι ένα πολιτικό σφάλμα, είναι αξιόποινη πράξη, όταν οι παρακολουθήσεις αφορούν παραβίαση απορρήτου των επικοινωνιών εκλεγμένου αντιπροσώπου του ελληνικού λαού και ακόμη περισσότερο δεν νοείται καμία επίκληση νομιμότητας ή νομιμοφάνειας όταν αφορά εκλεγμένο αρχηγό πολιτικού κόμματος» είπε χαρακτηριστικά.

«Είχατε μία τοξική παρουσία μήπως συσπειρώσετε το κοινό σας αλλά σας παρακολουθεί ο ελληνικός λαός και η δημοκρατική Ευρώπη που περιμένουν εξηγήσεις και όχι αστείες προσπάθειες αντιπερισπασμών. «Είναι δυνατόν να ισχυρίζεστε ότι μπορεί ο πρωθυπουργός να παρακολουθεί για λόγους εθνικής ασφάλειας; Ποιος θα τον κρίνει τον λόγο αυτό; Ο ίδιος μαζί με τους στενούς του συνεργάτες του; Είστε νομικά πολιτικά και ηθικά υποχρεωμένος να αφήσετε τα μισόλογα και να δώσετε εξηγήσεις. Έχετε υποχρέωση να εξηγήσετε ποιος είναι ο λόγος εθνικής ασφάλειας που σας οδήγησε να παρακολουθήσετε το τηλέφωνο του κ. Ανδρουλάκη. Δώστε μία απάντηση. Ποιος ήταν ο λόγος, ήταν πράκτορας, είναι κατάσκοπος, είναι επικίνδυνος για τα εθνικά συμφέροντα;».

Ο κ. Τσίπρας εγκάλεσε τον πρωθυπουργό για καθεστωτική αντίληψη και πρωτοφανή αλαζονεία, ενώ σημείωσε πως με τα όσα κάνει εξευτελίζει τη χώρα διεθνώς. Τόνισε δε πως την εντολή για παρακολούθηση Ανδρουλάκη την έδωσε ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης: «Δώσατε εσείς την εντολή, γιατί θέλατε να ελέγξετε και το τρίτο κόμμα» υπογράμμισε.

Προηγούμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: Ένα ολίσθημα δεν μηδενίζει το έργο της ΕΥΠ
Επόμενο άρθροΚατρίνης: Ο Νίκος Ανδρουλάκης δεν εκβιάζεται