Αλ. Μητρόπουλος στον Focus FM: Ανοίγει ο δρόμος για τη μονιμοποίηση και αποζημίωση δεκάδων χιλιάδων συμβασιούχων – ΗΧΗΤΙΚΟ

Για μια άκρως σημαντική εξέλιξη που αφορά δεκάδες χιλιάδες συμβασιούχους έκανε λόγο ο καθηγητής Εργατικού Δικαίου, Αλέξης Μητρόπουλος, καθώς όπως ανέφερε ανοίγει ο δρόμος για τη μονιμοποίηση και την αποζημίωσή τους.

Όπως εξήγησε στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση, με την υπ’αριθ. C-760/18/11-2-2021 απόφαση του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, μονιμοποιούνται και αποζημιώνονται χιλιάδες συμβασιούχοι των τελευταίων χρόνων. «Σύμφωνα με το Δικαστήριο της ΕΕ, ανίσχυρη είναι η διάταξη του άρθρου 103 παρ. 8 του Ελληνικού Συντάγματος, που απαγορεύει τη μετατροπή των συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου, αφού υπερισχύει η Οδηγία της ΕΕ 1999/70» ανέφερε ο κ. Μητρόπουλος. Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για μονιμοποίηση και αποζημίωση δεκάδων χιλιάδων «συμβασιούχων» που έχουν προσφύγει στη Δικαιοσύνη, έστω κι αν οι αγωγές τους έχουν απορριφθεί βάσει της συνταγματικής διάταξης του άρθρου 103 παρ. 8, που όμως τώρα, κατά το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο, είναι ανίσχυρη.

Επίσης, ο κ. Μητρόπουλος, όπως και κάθε Παρασκευή, έδωσε απαντήσεις σε ερωτήματα ακροατών του ρ/σ Focus για ασφαλιστικά και εργασιακά θέματα.

Ακούστε όσα δήλωσε ο κ. Μητρόπουλος στον παρακάτω σύνδεσμο:

Προηγούμενο άρθροΑπάτη στη Χαλκιδική! Η ενημέρωση του δήμου Ν. Προποντίδας.
Επόμενο άρθροΜε προβλήματα απουσιών ο Άρης θα υποδεχτεί τον Παναιτωλικό