Ακριβότερο είναι πλέον το πετρέλαιο κίνησης-Ντόμινο ανατιμήσεων στα βασικά αγαθά

Σταμάτησε από την αρχή του μήνα η επιδότηση του diesel κίνησης συνεπώς η τιμή του θα φτάσει να είναι πλέον πιο ακριβή από την βενζίνη και ίσως ξεπεράσει τα 2 ευρώ το λίτρο.

Οι ιδιοκτήτες των ΙΧ, αλλά και των φορτηγών που χρησιμοποιούν το πετρέλαιο κίνησης για καύσιμο, καλούνται να τα βγάλουν πέρα μόνοι τους με τις αυξήσεις, καθώς η κυβέρνηση σταματά να επιδοτεί τα 15 λεπτά ανά λίτρο στην αντλία. Εκεί που η μέση πανελλαδική τιμή του πετρελαίου κίνησης την Πέμπτη 29/9 ήταν στα 1,823€/l, πλέον αναμένεται να φτάσει τα 1,973€/l.
Μιλώντας σχετικά στον ΣΚΑΪ η πρόεδρος βενζινοπωλών Μαρία Ζάγκα είπε ότι η τιμή του πετρελαίου κίνησης θα εκτοξευτεί κι αναμένεται να φτάσει ή και να ξεπεράσει τα 2,20 ευρώ το λίτρο, προκαλώντας απόγνωση στους ιδιοκτήτες οχημάτων που «καίνε» diesel.
Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, η αύξηση της τιμής του πετρελαίου κίνησης θα φέρει αυξήσεις όχι μόνο στην αντλία των βενζινάδικων, οι οποία θα επιβαρύνει τους οδηγούς, αλλά και στα ράφια των σούπερ μάρκετ.
Όπως εξηγούν η μεγάλη αύξηση στην τιμή του πετρελαίου θα φέρει ακόμα μεγαλύτερες αυξήσεις στο κόστος των μεταφορών, με αποτέλεσμα οι επιβαρύνσεις να περάσουν στην τελική τιμή των προϊόντων.
Ήδη τα συμβόλαια περιλαμβάνουν ρήτρες καυσίμου με βάση τις οποίες προσαρμόζονται αυτόματα τα κόστη των μεταφορών ανάλογα με την πορεία της τιμής του πετρελαίου κίνησης.

Πού θα χτυπήσει «κόκκινο» η τιμή του
 Νομός Κυκλάδων: Από 2,058€/l -> 2,208€/l
 Νομός Δωδεκανήσου: Από 1,94€/l -> 2,09€/l
 Νομός Φωκίδος: Από 1,904€/l -> 2,054€/l
 Νομός Κεφαλληνίας: Από 1,903€/l -> 2,053€/l

Προηγούμενο άρθροΒόλος- 45χρονη «έσβησε» μπροστά στα μάτια του συζύγου της
Επόμενο άρθροΠλεύρης: “Τον Οκτώβριο οι αποφάσεις για τεστ και αναστολές ανεμβολίαστων υγειονομικών”