Τσουχτερή η εορταστική έξοδος και οι μετακινήσεις των οδηγών.

Όσοι θελήσουν να κάνουν Πάσχα στο χωριό, θα δυσκολευτούν αρκετά, καθώς σε πολλές περιοχές η τιμή της βενζίνης ξεπέρασε ήδη το όριο των 2 ευρώ σε πολλές περιοχές βυθίζοντας ακόμη περισσότερο στην απόγνωση τους οδηγούς.

Η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης διαμορφώνεται σε 1,940 ευρώ/λίτρο (τιμοληψίες 10.4), από 1,894 ευρώ/λίτρο στις 21 Μαρτίου, δηλαδή μόνο το τελευταίο 20ήμερο έχει σημειώσει αύξηση πάνω από 4,5 λεπτά/λίτρο. Σημειώνεται ότι από τις αρχές του έτους η μέση πανελλαδική τιμή της αμόλυβδης έχει αυξηθεί κατά σχεδόν 10 λεπτά στο λίτρο (διαμορφωνόταν σε 1,842 ευρώ) ή κατά 5,3%.

Σε αρκετά πρατήρια πλέον η τιμή της αμόλυβδης στην αντλία έχει ξεπεράσει τα 2 ευρώ, τιμή που δεν αναμένεται να αποκλιμακωθεί τις επόμενες ημέρες.

Αλλωστε το όριο των 2 ευρώ στην αμόλυβδη έχει σπάσει προ πολλού σε αρκετούς νησιωτικούς και άλλους τουριστικούς προορισμούς.

Ενδεικτικά αναφέρουμε τους ακριβότερους νομούς: Δωδεκανήσου (μέση τιμή 2,085 ευρώ/λίτρο), Ευρυτανίας (2,024 ευρώ), Κεφαλληνίας (2,024 ευρώ), Κυκλάδων (2,174 ευρώ), Λευκάδος (2,022 ευρώ), ενώ σε αρκετές περιοχές οι μέσες τιμές πλησιάζουν επικίνδυνα το όριο των 2 ευρώ (Ρεθύμνου, Φωκίδας, Ηρακλείου, Λέσβου, Χανίων κ.α.).

Προηγούμενο άρθροΛιακάδα και άνοδος της θερμοκρασίας σε όλη τη χώρα – Τι καιρό θα κάνει το Πάσχα
Επόμενο άρθρο«Τσουχτερό» το φετινό πασχαλινό τραπέζι – Το ακριβότερο όλων των προηγούμενων ετών //ΒΙΝΤΕΟ