Ακάρ: Οι επιθετικές ενέργειες της Ελλάδας συνεχίζονται – Η Τουρκία θα συνεχίσει να ανταποδίδει την «αυθάδεια» της

Turkish Defense Minister Hulusi Akar speaks during a news conference with a small group of journalists, in Ankara, Turkey, late Wednesday, Jan. 13, 2021. Hulusi Akar is calling on the new U.S. administration to engage in a dialogue with Turkey and to review a decision to sanction the country over its purchase of an advanced Russian air defense system.(Arif Akdogan/Turkish Defense Ministry via AP, Pool)

Συνεχίζεται η προκλητική ρητορική της Τουρκίας με στόχο την Ελλάδα. Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Anadolu, ο Τούρκος υπουργός Άμυνας Χουλουσί Ακάρ δήλωσε στο πλαίσιο σημερινής στρατιωτικής τελετής ότι η Τουρκία θα συνεχίσει να ανταποδίδει την «αυθάδεια» της Ελλάδας.

Επίσης, ο Χουλουσί Ακάρ ισχυρίστηκε μεταξύ άλλων ότι: Οι επιθετικές ενέργειες και οι λόγοι της Ελλάδας δυστυχώς συνεχίζονται[…] Στις 23 του μηνός, δύο από τα αεροπλάνα μας κλειδώθηκαν από τα ραντάρ των S-300. Αυτό ήταν μια εξαιρετικά εχθρική και εξαιρετικά λάθος κίνηση[…] Πάντα και παντού ανταποκριθήκαμε σε αυτή την απληστία της κακομαθημένης Ελλάδας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε».

Συνεχίζοντας στο ίδιο μήκος κύματος δηλώσεις είπε ότι «παρακολουθούμε στενά αυτές τις ενέργειες και δηλώσεις της Ελλάδας που αδιαφορεί για το διεθνές δίκαιο και τις σχέσεις καλής γειτονίας και με τις ενέργειες τις αυτες κλιμακώνει την εντάση[…] Αλλά και το ΝΑΤΟ και οι άλλες χώρες θα πρέπει επίσης να δουν τι κάνει η Ελλάδα».

«Η Ελλάδα πρέπει να σταματήσει να βλέπει την Τουρκία ως απειλή, η Τουρκία δεν είναι απειλή, είναι μια εξαιρετικά αποτελεσματική και αξιόπιστη δύναμη, και σύμμαχος» ενώ πρόσθεσε ότι «η Ελλάδα, με την ενθάρρυνση κάποιων αλλων χωρών, επιχείρησε εισβολή (στην ανατολή) το 1919, το 1922, με αποτέλεσμα να απογοητευτεί, και τους λέμε παρατήστε αυτούς τους εξοπλισμούς, δεν μπορείτε να πάτε πουθενά με συμμαχίες, κρατήστε το χέρι της ειρήνης που απλώνουμε».

Προηγούμενο άρθροΠρόβλεψη-φωτιά για το πετρέλαιο θέρμανσης με 1,70 ευρώ το λίτρο
Επόμενο άρθροΑυτές είναι οι συσκευές που «φουσκώνουν» τους λογαριασμούς του ρεύματος