Οργανωμένη φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης εντοπίστηκε από αστυνομικούς σε ορεινή περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας. Εκριζώθηκαν και κατασχέθηκαν συνολικά 855 δενδρύλλια και αρδευτικός εξοπλισμός.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤ, το παράνομο περιουσιακό όφελος από την καλλιέργεια και τη διακίνηση των δενδρυλλίων κάνναβης θα κυμαινόταν από 856.000 ευρώ έως 1.284.000 ευρώ. Σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος των καλλιεργητών, που αναζητούνται για να συλληφθούν.

Η ανακοίνωση της Ελληνικής Αστυνομίας

“Στο πλαίσιο στοχευμένων ενεργειών και δράσεων για την καταπολέμηση της καλλιέργειας δενδρυλλίων κάνναβης και κατόπιν κατάλληλης αξιολόγησης και αξιοποίησης στοιχείων, εντοπίσθηκε σε ορεινό χωριό σε περιοχή της Αιτωλοακαρνανίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, με τη συνδρομή ειδικής ομάδας αστυνομικών της ΕΚΑΜ και του Τμήματος Ασφάλειας Μεσολογγίου φυτεία δενδρυλλίων κάνναβης.

Τα αντικείμενα περισυλλέχθηκαν ως πειστήρια από τον χώρο καλλιέργειας των δενδρυλλίων και θα αποσταλούν στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών για εργαστηριακές εξετάσεις. Το παράνομο προσδοκώμενο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν οι δράστες εκτιμάται ότι θα κυμαινόταν από 856.000 ευρώ έως 1.284.000 ευρώ. Το προανακριτικό έργο διενεργείται από το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πατρών, ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε θα υποβληθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Μεσολογγίου.”.

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Στο εδώλιο 53χρονος για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας
Επόμενο άρθροΔιπλή επίθεση των Χούθι σε ελληνόκτητο πλοίο στην Ερυθρά Θάλασσα – Το πλοίο δεν έχει Έλληνες ναυτικούς, δεν αναφέρθηκαν τραυματισμοί