Αισιοδοξία στο Τόκιο για τους Ολυμπιακούς Αγώνες μετά την επιτυχία διεθνούς μίτινγκ γυμναστικής

Η αισιοδοξία επέστρεψε στο Τόκιο σε ότι αφορά την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων το καλοκαίρι του 2021 μετά την επιτυχία που είχε το διεθνές μίτινγκ γυμναστικής, το περασμένο Σαββατοκύριακο.

Το διεθνές μίτινγκ του Τόκιο παρακολούθησαν περίπου 2.000 θεατές ενώ έλαβαν μέρος γυμναστές από την Κίνα, την Ρωσία, τις ΗΠΑ και την Ιαπωνία. Όλοι οι αθλητές ελέγχονταν καθημερινά  και με αυστηρή τήρηση όσων προβλέπονται από τα πρωτόκολλα.

Οι θεατές υποβλήθηκαν σε θερμομέτρηση κατά την είσοδο τους στο στάδιο, ενώ σε δηλώσεις του για το θέμα ο πρόεδρος της Διεθνούς Ομοσπονδίας Γυμναστικής, Μορινάρι Γουατανάμπε,τόνισε:

«Όταν έφθασαν στην Ιαπωνία, θα μπορούσες να πεις ότι ήταν φοβισμένοι. Ανησυχούσαν για μία πιθανή μόλυνση. Αλλά κάθε ημέρα που περνάμε στην Ιαπωνία, μειώνει αυτόν τον φόβο. Στο τέλος, μπορούσες να δεις τη χαρά στα μάτια τους».

Οι διοργανωτές των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο διευκρίνισαν πάντως ότι η διεξαγωγή του κορυφαίου αθλητικού γεγονότος του πλανήτη το καλοκαίρι του 2021, δεν θα εξαρτηθεί από την πιθανότητα ύπαρξης εμβολίου για τον covid-19.

Προηγούμενο άρθροΕγνατία Οδός: Σε λειτουργία νέοι 11 πλευρικοί σταθμοί διοδίων
Επόμενο άρθροΣΒΕ: Παράταση για αιτήσεις σε πρόγραμμα κατάρτισης