Αγωνία για τους 12 αγνοούμενους του “Euroferry Olympia”

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης στο φλεγόμενο από χθες επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο Euroferry Olympia για τον εντοπισμό 12 αγνοούμενων.

Η φωτιά που μαίνεται στο πλοίο δυσκολεύει τις έρευνες του Λιμενικού για αυτό τον λόγο συνδράμει και ειδική ναυαγοσωστική ομάδα για τον εντοπισμό των αγνοουμένων αλλά και άνδρες της ΕΜΑΚ. Οι θερμοκρασία σε σημεία του πλοίου λόγω της φωτιάς έφτασε και τους 600 βαθμούς κελσίου.

Παράλληλα, καταβάλλονται τεράστιες προσπάθειες για να να μη βυθιστεί το Euroferry Olympia από τις τεράστιες ζημιές που έχει υποστεί. Το πλοίο έχει ήδη προσδεθεί από ρυμουλκό και δεν κινδυνεύει πλέον να παρασυρθεί και να προσαράξει στα αβαθή ή να προσκρούσει επάνω σε άλλο πλοίο.

Δίπλα στο φλεγόμενο πλοίο βρίσκονται η φρεγάτα Ύδρα του Πολεμικού Ναυτικού, πυροσβεστικό πλοίο, ναυαγοσωστικό σκάφος δύο πλωτά και ένα αντιρρυπαντικό σκάφος του λιμενικού σώματος, έξι ρυμουλκά, δύο παραπλέοντα πλοία ενώ πετούν εναλλάξ ένα ελικόπτερο του Λιμενικού, ένα της Πολεμικής Αεροπορίας και ένα του Πολεμικού Ναυτικού.

Στο μετυξύ οι οικογένειες των τριών Ελλήνων αγνοουμένων, με τη συνοδεία αξιωματικού του Λιμενικού- Ψυχολόγου και με μέριμνα του υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας, βρίσκονται ήδη στην Κέρκυρα.

Από τους επιβάτες του πλοίου 9 άτομα νοσηλεύονται με αναπνευστικά προβλήματα. Πιο σοβαρή θεωρείται η κατάσταση του 65χρονου Βούλγαρου που ήταν στους 2 που απεγκλωβίστηκαν το απόγευμα της Παρασκευής.

Προηγούμενο άρθροΔιακοπές ρεύματος αύριο Κυριακή 20/2 σε περιοχές της Θεσσαλονίκης
Επόμενο άρθροΝέος γύρος διερευνητικών Επαφών Ελλάδας – Τουρκίας στην Αθήνα στις 22 Φεβρουαρίου