Αδύνατος ο ανθρωπιστικός διάδρομος για τη Μαριούπολη παρά τις συμφωνίες

Αδύνατο στάθηκε ν ανοίξει σήμερα ο ανθρωπιστικός διάδρομος στη Μαριούπολη παρά τη συμφωνία που υπήρχε από τις δύο πλευρές.
Η πολιορκημένη Μαριούπολη παραμένει κλειστή, για όποιον θέλει να εισέλθει και είναι «πολύ επικίνδυνη» για όποιον επιχειρήσει να φύγει, όπως είπε σύμβουλος του δημάρχου της πόλης αυτής της νότιας Ουκρανίας.
Σύμφωνα με τον Πέτρο Αντριουστσένκο, οι ρωσικές δυνάμεις από την Πέμπτη παρεμποδίζουν ακόμη και την μικρότερη ποσότητα ανθρωπιστικών προμηθειών, από το να φθάσει στους εγκλωβισμένους κατοίκους, καθιστώντας σαφές ότι δεν άνοιξε «ανθρωπιστικός διάδρομος», όπως είχε σχεδιαστεί.
Ο ρωσικός στρατός έχει σκοπό να συνεχίσει τη δραστηριότητά του και να εδραιώσει την παρουσία του σε ανατολικούς και νότιους τομείς της Ουκρανίας, ανέφερε το ουκρανικό γενικό επιτελείο σε ενημερωτικό δελτίο. Έκανε λόγο για προσπάθειες των Ρώσων να στήσουν κυβερνητικό μηχανισμό στις κατεχόμενες περιοχές του Ντανιέτσκ, του Λουγκάνσκ, της Ζαπορίζιας και της Χερσώνας. Οι μάχες αναμένεται να συνεχιστούν στις περιοχές αυτές, συνέχισε

Προηγούμενο άρθροΝέο τελεσίγραφο Mόσχας – Aπειλεί τη Δύση και με διακοπή εξαγωγής σιτηρών
Επόμενο άρθροΕνοποίηση των χρόνων διάρκειας των πιστοποιητικών νόσησης και εμβολιασμού σε όλα τα κράτη της ΕΕ