Αδιαπραγμάτευτη η προαιρετικότητα του εμβολίου//Σπύρος Χριστόφιλος στον Focus FM: Πώς είναι δυνατόν να απαγορεύεται η μετάβαση από νομό σε νομό αλλά να επιτρέπεται να πάει κανείς στο Ντουμπάι.

«Η προαιρετικότητα του εμβολίου είναι αδιαπραγμάτευτη καθώς θεμελιώνεται και στο Σύνταγμα και στο νόμο» δήλωσε χαρακτηριστικά μιλώντας στον ρ/σ Focus και στην Δέσποινα Μποτίτση ο κ. Σπύρος Χριστόφιλος.

Για το Μητρώο Εμβολιασμών για τον Covid που τελεί σε γνώση τρίτων ή ανώνυμων εταιρειών σημείωσε ότι «είναι και παράνομο και αντισυνταγματικό». Τα ευαίσθητα ιατρικά δεδομένα δεν μπορούν να τεθούν εις γνώση τρίτου, υπογράμμισε. «Ο πυρήνας των ατομικών δικαιωμάτων δεν μπορεί να θίγεται. Μπορεί να θίγεται η άσκησή τους» ανέφερε εξηγώντας ότι ο πολίτης μπορεί να περιοριστεί, για παράδειγμα, αναφορικά με το πώς θα μπει σε ένα αεροπλάνο αλλά δεν μπορεί να το στερηθεί εις το διηνεκές.

«Πρέπει να μας αιτιολογήσει κάποιος πώς είναι δυνατόν να απαγορεύεται αυστηρά η μετάβαση από νομό σε νομό αλλά να επιτρέπεται να πάει κανείς στο Ντουμπάι για διακοπές», είπε σε άλλο σημείο της συνέντευξής του. Ο γνωστός νομικός χαρακτήρισε αντισυνταγματικό το νόμο, τονίζοντας ότι δεν προβλέπει την μετάβαση σε άλλο νομό σε περίπτωση πυρκαγιάς ή πλημμύρας της ιδιοκτησίας του πολίτη.

«Υπάρχουν πολλοί παραλογισμοί», σημείωσε τονίζοντας παράλληλα ότι «θα πρέπει να σταθούμε πολύ κριτικά πλέον απέναντι σε αυτή την επιτροπή που αποφασίζει για όλες τις εκφάνσεις της ζωής και να είμαστε αυστηροί απέναντί της».

Διερωτήθηκε το πώς συνδέεται άμεσα με τη δημόσια υγεία η τέλεση του καθαγιασμού των υδάτων την ημέρα των Θεοφανείων. «Η αρχή της αναλογικότητας ισχύει σε όλες τις περιπτώσεις», υπογράμμισε ο κ. Χριστόφιλος. «Οι νόμοι εν γένει πρέπει να τηρούνται αλλά οι νόμοι πρέπει να πηγάζουν από τον ορθολογισμό», ανέφερε.

Ακούστε ολόκληρη τη συνέντευξή του στον παρακάτω σύνδεσμο:

Προηγούμενο άρθροΜε ΑΕΛ ο ΠΑΟΚ με Αστέρα Τρίπολης ο Άρης στο κύπελλο Ελλάδας
Επόμενο άρθροΕλληνική Λύση-Ανακοίνωση για το έγγραφο «συναίνεσης εμβολιασμού» του Νοσοκομείου Καρδίτσας που υποχρεώθηκαν να υπογράψουν οι υγειονομικοί λειτουργοί.