Κέντρο διδασκαλίας της ανύπαρκτης «μακεδονικής» γλώσσας μέσα στην Ελλάδα και  συγκεκριμένα στην ευαίσθητη περιοχή της Φλώρινας.

Το «Κέντρο Μακεδονικής Γλώσσας» στη Φλώρινα έχει εγγραφεί και έχει εγκριθεί επίσημα ως μη κυβερνητική οργάνωση από τις δικαστικές αρχές της Ελλάδας. Η αίτηση του Συλλόγου εγκρίθηκε από το Πρωτοδικείο Φλώρινας στις 28 Ιουλίου 2022 και η απόφαση ανακοινώθηκε στο Δελτίο Δικαστικών Εκδόσεων στις 7 Νοεμβρίου 2022, προκαλώντας σάλο και πολλές αντιδράσεις.

Τα σχετικά έγγραφα διέρρευσαν στα social media, όπου επικρατεί μεγάλος αναβρασμός:

Πανηγυρίζουν Σκόπια και Ζάεφ – Ευχαριστίες σε Μητσοτακή  

«Αυτοί είναι οι καρποί της Συμφωνίας των Πρεσπών. Φέρνουν χαρά σε όλους όσοι μιλούν τη μακεδονική γλώσσα. Συγχαίρω τους ιδρυτές του Κέντρου Μακεδονικής Γλώσσας στην Ελλάδα και όλους τους πολίτες της Βόρειας Μακεδονίας και της Ελλάδας που χαίρονται για αυτή την όμορφη πράξη που είναι ιδιαίτερα σημαντική ως μια ακόμη επιβεβαίωση των στενών σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. Ευχαριστώ τόσο τον πρώην όσο και τον νυν Πρωθυπουργό, Τσίπρα και Μητσοτάκη, για την πίστη και τη δέσμευσή τους στην οικοδόμηση ειλικρινούς φιλίας και καλής γειτονίας» έγραψε ο Ζάεφ.

Προηγούμενο άρθροBINTEO// Οργή για τα lockdown στην Κίνα – Βγήκαν τα τανκς στους δρόμους
Επόμενο άρθροΙΕΛΚΑ: Κόβει τις αγορές βασικών καταναλωτικών ειδών ένας στους δυο Ελληνες