Στους εορτασμούς για την Εργατική Πρωτομαγιά συμμετέχει η ΑΔΕΔΥ προκηρύσσοντας εικοσιτετράωρη πανδημοσιοϋπαλληλική απεργία την Πέμπτη, 6 Μαΐου 2021.

Στο πλαίσιο της απεργίας η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ καλεί σε συγκέντρωση στην Πλατεία Κλαυθμώνος, στις 11:00 π.μ. την Πέμπτη 6 Μαΐου.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση της ΑΔΕΔΥ, «ο εορτασμός της Εργατικής Πρωτομαγιάς αποτελεί τιμή στους αγώνες του εργατικού κινήματος για καλύτερες συνθήκες δουλειάς, άμβλυνση των ανισοτήτων και διεύρυνση των δικαιωμάτων των εργαζομένων.

»Ο φετινός εορτασμός συμπίπτει με μία ιδιαίτερα αρνητική συγκυρία για τους εργαζόμενους της χώρας, καθώς η κυβέρνηση της ΝΔ επιχειρεί να καταργήσει τα στοιχειώδη εργασιακά δικαιώματα και τις συνδικαλιστικές ελευθερίες για τα οποία έδωσαν τη ζωή τους οι εξεγερμένοι εργάτες/τριες στο Σικάγο του 1886.

»Η κυβέρνηση με το νομοσχέδιο για τα εργασιακά, που καταθέτει στη Βουλή, προβλέπει, μεταξύ άλλων, τα εξής:

– Κατάργηση του οκταώρου και του πενθημέρου με παράλληλη θεσμοθέτηση της δεκάωρης εργασίας.

– Κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων.

– Έλεγχος του μητρώου μελών και των διαδικασιών τους από το κράτος και τους εργοδότες.

– Παρακώλυση του δικαιώματος της απεργίας.

– Μετατροπή της συνδικαλιστικής δράσης σε ιδιώνυμο αδίκημα» επισημαίνει, μεταξύ άλλων, η Εκτελεστική Επιτροπή της ΑΔΕΔΥ.

Προηγούμενο άρθροΕπαναλειτουργεί από την Παρασκευή η Τεχνική Υπηρεσία του Δ. Ωραιοκάστρου – Μόνο με ραντεβού η εξυπηρέτηση των πολιτών
Επόμενο άρθροΔ. Κορδελιού-Ευόσμου: Συνεχίζεται με επιτυχία η δράση “Συλλέγουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό” Συνεχίζεται με επιτυχία η δράση “Συλλέγουμε πλαστικά καπάκια για καλό σκοπό”