ΑΑΔΕ: Έρχονται ειδοποιητήρια σε 200.000 οφειλέτες με το μήνυμα “ρύθμιση ή κατάσχεση”

Να επιλέξουν την επανένταξη στις ρυθμίσεις των 72 ή 120 δόσεων ή κατασχέσεις έχουν οι 200.000 επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα. Τις επόμενες ημέρες η φορολογική διοίκηση θα αποστείλει ισάριθμα ηλεκτρονικά μηνύματα σε όσους έχασαν από το 2019 τις ρυθμίσεις των 120 δόσεων αλλά και των 72 δόσεων για τα χρέη της πανδημίας.

Με τα μηνύματα που θα λάβουν, καλούνται να υποβάλουν αίτηση επανένταξης στις νέες ρυθμίσεις και να αποπληρώσουν τα χρέη τους προς το Δημόσιο. Σε διαφορετική περίπτωση θα ληφθούν αναγκαστικά μέτρα, τα οποία προβλέπουν κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων, δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών και κατασχέσεις μισθών και ενοικίων κατά περίπτωση.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι φορολογούμενοι που έχουν χάσει τη ρύθμιση των 120 δόσεων ανέρχονται σε 190.000 και οι οποίοι έχουν δικαίωμα να επανενταχθούν, ενώ περίπου 10.000 είναι οι οφειλέτες που απώλεσαν τη ρύθμιση της πανδημίας.

Αυτή τη στιγμή εξυπηρετούνται στην πάγια ρύθμιση χρέη ύψους 2,4 δισ. ευρώ, στη ρύθμιση των 120 δόσεων 2,1 δισ. ευρώ, ενώ στην ειδική ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας το ποσό που είναι ενεργό ανέρχεται στο 1 δισ. ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΑντιτορπιλικό των ΗΠΑ πλέει στο στενό της Ταϊβάν που διεκδικεί η Κίνα
Επόμενο άρθροΘάσος: 41χρονος κατηγορείται ότι έβαλε φωτιά στο σπίτι της πρώην συζύγου του