Εφόδους στα… καρναβάλια ανά την Ελλάδα ετοιμάζει η ΑΑΔΕ, με τους ελεγκτές της ντυμένους… μασκαράδες, προκειμένου να παταχθεί η φοροδιαφυγή που καταγράφεται κάθε χρόνο την περίοδο των Αποκριών.

Οι έλεγχοι των προηγούμενων ετών, ειδικά πριν από την πανδημία που ανέστειλε τις καρναβαλικές εκδηλώσεις, δείχνουν ότι η παραβατικότητα ξεπερνά το 60%, με μικρές διαφοροποιήσεις από περιοχή σε περιοχή.

Στην επιχείρηση περιλαμβάνονται 400 τουλάχιστον έλεγχοι που θα πραγματοποιηθούν στους πιο δημοφιλείς προορισμούς των Αποκριών όπως η Πάτρα, όπου στο παρελθόν έχουν εντοπιστεί καρναβαλικά γκρουπ χιλίων και βάλε ατόμων να δηλώνουν 50 συμμετοχές, παρακρατώντας τα έσοδα από τις εγγραφές και τις στολές των υπόλοιπων 950 ατόμων.

Πέρα από τις εφόδους σε εστιατόρια, καφέ, μπαρ, μεγάλες πίστες, ο σχεδιασμός προβλέπει επίσης ελέγχους σε ξενοδοχεία, ενοικιαζόμενα δωμάτια, επιχειρήσεις ενοικίασης αυτοκινήτων, τουριστικά γραφεία, ακόμα και σε πάρκινγκ, που κάνουν τρελές δουλειές αυτήν την περίοδο. Επισκέψεις θα δεχθούν και επιχειρήσεις με εποχικά είδη, καθώς στολές, μάσκες, αποκριάτικα αξεσουάρ, ουκ ολίγες φορές αλλάζουν χέρια με μετρητό, χωρίς τη μεσολάβηση της ταμειακής μηχανής.

 

 

Προηγούμενο άρθροΑιματοκύλισμα στο Μεξικό: Νεκρά 12 μέλη καρτέλ ναρκωτικών – Αλληλοσκοτώθηκαν για τον έλεγχο περιοχών
Επόμενο άρθροΑργαλαστή: Μαθητής έβαλε την αλβανική σημαία στα κάγκελα σχολείου – Σηκωτό τον απομάκρυναν συμμαθητές του