Σφοδρή επίθεση κατά του πρωθυπουργού εξαπέλυσε από την Καβάλα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, λέγοντας ότι ο κ. Μητσοτάκης, μας αφήνει τη χώρα με δημόσιο χρέος στα 50 δις και τη δημοκρατία τραυματισμένη «Δώστε μας ευκαιρία να κυβερνήσουμε όχι με τα πρέπει αλλά με τα θέλω μας», είπε ο Αλέξης Τσίπρας, τονίζοντας ότι ζούμε με μισθούς Βουλγαρίας και τιμές Βρετανίας.

Εκτιμώντας πως «σε λίγες μέρες σταματάει να είναι νόμος το δίκιο των ισχυρών» και πως «έρχεται ξανά η Δικαιοσύνη» μέσα από την αλλαγή, ο κ. Τσίπρας περιέγραψε πως «το βασικό συναίσθημα για κάθε πολίτη είτε είναι αριστερός είτε αριστερός είτε κεντρώος, αν δεν είναι προνομιούχος, είναι να σταματήσει ο εφιάλτης» επαναλαμβάνοντας το γενικό του προσκλητήριο.

Παράλληλα, ο κ. Τσίπρας ανέφερε για τον Πρωθυπουργό ότι αφήνει «μια χώρα όπου η δημοκρατία δεινοπαθεί», λέγοντας πως «ο κ.Μητσοτάκης προσπάθησε να φτιάξει ένα καθεστώς. Μια αυταρχική δημοκρατία».

«Εννιά μήνες ψεύδεται για το σκάνδαλο των υποκλοπών» υποστήριξε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ, τονίζοντας: «να που ομολόγησε χωρίς ξύλο, με μια κανονική δημοσιογραφική ερώτηση στο ντιμπέιτ: Και ότι υπάρχει σκάνδαλο, μαρτύρησε. Και ότι δεν υπήρχαν εθνικοί λόγοι να παρακολουθεί παράνομα».

Αοπευθυνόμενος στο Νίκο Ανδρουλάκη, είπε οτι μίλησε καθαρά για την ανάγκη να λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι» για το ζήτημα των υποκλοπών, συμπληρώνοντας οτι  μόνο με προοδευτική κυβέρνηση θα λογοδοτήσουν οι υπαίτιοι του παρακράτους και θα αποκατασταθεί η δημοκρατική νομιμότητα.

 

Προηγούμενο άρθροΚ. Μητσοτάκης: «Αταίριαστος εταίρος του ΣΥΡΙΖΑ το ΠΑΣΟΚ του Ανδρουλάκη»
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Συναγερμός «κατά λάθος» στο αεροδρόμιο Μακεδονία