Α.Τσελέντης στον Focus FM: «Θα έχουμε και τους επόμενους μήνες μετασεισμούς ακόμη και 5 ρίχτερ- Δεν έχει σχέση με το σεισμό το “άδειασμα” της θάλασσας».

«Οι μετασεισμοί στην Θεσσαλία θα συνεχιστούν και τους επόμενους και θα έχουμε μέχρι και 5 ρίχτερ» εκτίμησε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, Άκης Τσελέντης μιλώντας στον Focus FM και στη δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση. Ο κόσμος δεν θα πρέπει να επιστρέψει στα σπίτια του γιατί αυτό είναι επικίνδυνο τόνισε ενώ αναφερόμενος στις καθιζήσεις που σημειώθηκαν σημείωσε πως «είναι επόμενο με τόσο μεγάλο σεισμό και τόσο μικρό εστιακό βάθος σε κάποια σημεία θα φανούν καθιζήσεις»

Διευκρίνισε ακόμη ότι δεν ήταν δυο διαφορετικά ρήγματα αλλά ένα δηλαδή συγκεκριμένος σεισμογόνος χώρος όπου πρώτα έσπασε το ΝΑ κομμάτι προκαλώντας το σεισμό των έξι Ρίχτερ και μετά το ΒΔ με τον μετασεισμό (η δίδυμο σεισμό) των 5,9 Ρίχτερ.

Καθησυχαστικός εμφανίστηκε ο κ. Τσελέντης για το φαινόμενο της πτώσης της στάθμης της θάλασσας λέγοντας ότι δεν συνδέεται με το σεισμό. «Δεν έχει να κάνει με πρόδρομα φαινόμενα» διευκρίνισε.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ:

 

 

Προηγούμενο άρθροΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΥΣΗ- ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΣΤΟ ΑΠΘ
Επόμενο άρθροΣυνέντευξη Κόλαφος με την Ειρηνοδίκη – πταισματοδίκη Αργυρώ Τεγουτζικ: «Οι Έλληνες αγνοούμε τα δικαιώματα μας»