Ά. Τσελέντης: H απάντησή του μετά την παρέμβαση εισαγγελέα για το πρωταπριλιάτικο «αστείο»

Με δηκτικό ύφος σχολιάζει ο σεισμολόγος Άκης Τσελέντης, την είδηση για παρέμβαση εισαγγελέα, σχετικά με την πρωταπριλιάτικη ανάρτησή του, για το ηφαίστειο της Σαντορίνης.

Ο εισαγγελέας Εφετών Αιγαίου, Οδυσσέας Τσορμπατζόγλου, ζήτησε τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης, για να διαπιστωθεί, εάν η ανάρτηση αποτελεί διασπορά ψευδών ειδήσεων και ως εκ τούτου ποινικό αδίκημα.

Απάντηση έδωσε στο Facebook ο Άκης Τσελεντής, ο οποίος υποστηρίζει ότι «κάποιοι προσπαθούν με ψεύδη να επηρεάσουν τον κ. εισαγγελέα ο οποίος δικαιολογημένα δεν γνωρίζει το αντικείμενο της σεισμολογίας».

“Όλα αυτά επιβεβαιώνουν ότι οι αναρτήσεις μου ενοχλούν κάποιους και προσπαθούν με ψεύδη να επηρεάσουν τον κ Εισαγγελέα. Διαφήμιση μου κάνουν ας μη το συνεχίσουν» τονίζει μεταξύ άλλων.

Να υπενθυμιστεί πως ο Άκης Τσελέντης, την Παρασκευή στις 23:50 (λίγα λεπτά πριν την 1 Απριλίου) ανάρτησε στον προσωπικό λογαριασμό του στο Facebook κείμενο με το οποίο μεταξύ άλλων έκανε λόγο για μεγάλη πιθανότητα (30%) να μετατοπισθεί όλο το μάγμα που ήταν κάτω από τη Σαντορίνη προς το ηφαίστειο της… Ιαπωνίας Tripanteko δημιουργώντας μια τεράστια χοάνη κάτω από τη Σαντορίνη.

Αξίζει βέβαια να σημειωθεί πως στο τέλος της ανάρτησης ο κ. Τσελέντης είχε link που παρέπεμπε σε ανάρτηση ιστοσελίδας σχετικά με την Πρωταπριλιά καθώς και μια φωτογραφία με τον Πινόκιο.

Προηγούμενο άρθροΕπέμβαση στις προεδρικές εκλογές του 2024 καταγγέλλει ο Ντόναλντ Τραμπ
Επόμενο άρθροΠαναμάς: Ισχυρός σεισμός 6,6 Ρίχτερ