Α.Σκέρτσος: «Κυρώσεις στους ανεμβολίαστους -Θα περιορίσουμε τη διασκέδαση, εργασία & την κοινωνική ζωή τους»

“Όσοι παραμείνουν ανεμβολίαστοι θα πρέπει να γνωρίζουν ότι θα συνεχίσουν να υφίστανται περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο εργάζονται, κοινωνικοποιούνται, ψυχαγωγούνται, διασκεδάζουν”.

Αυτά τόνισε μεταξύ άλλων ο υφυπουργός παρά το πρωθυπουργώ, αρμόδιος για τον Συντονισμού του Κυβερνητικού Eργου, Aκης Σκέρτσος μιλώντας σήμερα το πρωί στο Mega.

ο κ. Σκέρτσος απέρριψε κατηγορηματικά τον όρο «προνόμια» και εξήγησε ότι αυτό το οποίο έχει συμβεί εδώ και ενάμισι χρόνο είναι ότι «εφαρμόζουμε μέτρα δημόσιας υγείας τα οποία έχουν περιστείλει τα δικαιώματά μας για να προστατεύσουμε ένα ύψιστο αγαθό: την υγεία των πολλών και ειδικά των πιο ευάλωτων. Από τη στιγμή που εμβολιάζονται όμως οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να επανέλθουν στην κανονική τους ζωή. Αυτό το οποίο πρέπει να καταλάβουν οι ανεμβολίαστοι είναι ότι όσο μεγαλώνει ο βαθμός ανοσίας της κοινωνίας και πλέον δεν υπάρχει κίνδυνος να νοσούν οι πιο ευάλωτοι από μας και να επιβαρύνουν το Σύστημα Υγείας δεν υπάρχει περίπτωση να επανέλθουν ξανά, από το φθινόπωρο για παράδειγμα, καθολικά μέτρα, τα οποία θα περιορίζουν τις ζωές των εμβολιασμένων. Μέτρα θα υπάρχουν ως προς τη δημόσια υγεία αλλά θα αφορούν τους ανεμβολίαστους».

Κατ’ επέκταση όπως τόνισε εκείνοι που θα επιμείνουν να μένουν ανεμβολίαστοι πρέπει να ξέρουν ότι θα εξακολουθήσουν να υφίστανται περιορισμούς στον τρόπο με τον οποίο εργάζονται, κοινωνικοποιούνται, ψυχαγωγούνται, διασκεδάζουν.

Επίσης δήλωσε ότι από την 1η Ιουλίου οι πλήρως εμβολιασμένοι δεν θα χρειάζεται να υποβάλλονται σε υποχρεωτικό self test.

Προηγούμενο άρθροΔιέρρηξαν εστιατόριο στη Θεσσαλονίκη-Πάνω από 37.000 ευρώ η λεία τους
Επόμενο άρθροΣοκ στο Ηράκλειο: 21χρονη κατέληξε μέσα σε λίγες ώρες από πνευμονική εμβολή