Α.Ραυτόπουλος:«Το Μαξιμου ας αφήσει τις διαπιστώσεις περί πληθωρισμού απληστίας και ας σταματήσει του άπληστους και κερδοσκόπους που αισχροκερδούν απέναντι στον Έλληνα καταναλωτή»

Ανησυχία για την κλιμάκωση των τιμών των τροφίμων εξέφρασε στον Focus FM 103,6 και την Πέγκη Τζαμουράνη, ο Πρόεδρος της Ένωσης Εργαζομένων Καταναλωτών, Απόστολος Ραυτοπουλος, εκτιμώντας ότι οι αυξήσεις τιμών θα  συνεχιστούν, με σημαντική άνοδο να αναμένεται μέχρι το τέλος του 2023.Ο κος Ραυτόπουλος έκρουσε τον κώδωνα του κινδύνου για παραγωγούς και καταναλωτές που «ματώνουν» καθημερινά αφού αναγκάζονται να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη.

«Οι αυξήσεις στα τρόφιμα και στα είδη πρώτης ανάγκης ξεκίνησαν 8 μήνες πριν από τον πόλεμο, δηλαδή περίπου στους 27 μήνες τώρα, ιδίως στα τρόφιμα, είναι διψήφιο το ποσοστό των αυξήσεων τους τελευταίους 17 μήνες» υπογράμμισε ο κος Ραυτόπουλος, «Αυτό συμβαίνει κάθε μήνα και κάτι παραπάνω ανεβαίνει αυτή τη στιγμή κατά. Ότι αυτό σημαίνει ότι ο Έλληνας καταναλωτής βάζει πολύ περισσότερο πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη. Αυτό σημαίνει ότι όλοι αισχροκερδούν εις βάρος του καταναλωτή, κερδοσκοπούν εις βάρος του καταναλωτή. Η ακρίβεια δεν έχει σταματημό», συμπλήρωσε.

«Οι παραγωγοί πουλάνε με λεπτά κι εμείς αγοράζουμε με ευρώ. Για παράδειγμα 24 λεπτά  νεκταρίνια  και ροδάκινα στη Βέροια και ο καταναλωτής τα αγοράζει στα αστικά κέντρα με 2€  και στα νησιά τα βρίσκουμε στα  4,65€, δηλαδή παραπάνω από 12 φορές η τιμή που πουλάει ο αγρότης» τόνισε ο κος Ραφτόπουλος.

«Ο παραγωγός ο αγρότης ματώνει μέρα με τη μέρα.  Αφού λοιπόν το Μαξίμου διαπίστωσε αυτό τον πληθωρισμό της απληστίας και των κερδών, ας κάνει τις  ενέργειες εκείνες που χρειάζονται προκειμένου να μειώσει αυτόν τον πληθωρισμό της απληστίας, να πιάσει τους άπληστους  τους και τους κερδοσκόπους που αισχροκερδούν απέναντι στον καταναλωτή».

Ακούστε εδώ όλη τη συνέντευξη:

Προηγούμενο άρθροΦωτιά σε μάντρα οχημάτων στον Ασπρόπυργο
Επόμενο άρθροΠυρκαγιά σε αγροτοδασική έκταση στην Κοκκινόγη Ελασσόνας