Α. Μουντζουρούλιας στον Focus FM: ”Παρατηρητές από ΗΠΑ, Κατεχόμενα & Πακιστάν στη ”Γαλάζια Πατρίδα”-Αναγνώριση από το «παράθυρο» του ψευδοκράτους” – Ηχητικό

Συνέντευξη στον Focus FM και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη παραχώρησε ο γεωπολιτικός αναλυτής και Διευθυντής του Directus.gr Aνδρέας Μουντζουρούλιας, όπου σχολίασε τις τελευταίες τουρκικές προκλήσεις.

Αναλυτικά τι ανέφερε:

Παρατηρητές από ΗΠΑ, Κατεχόμενα & Πακιστάν στη ”Γαλάζια Πατρίδα”!

Στην τελική φάση της άσκησης συμμετείχαν ως παρατηρητές Ακόλουθοι Άμυνας ή Ναυτικοί Ακόλουθοι από τα εξής κράτη:

ΗΠΑ, Αυστραλία, Αζερμπαϊτζάν, Τσεχία, Φιλιππίνες, Γεωργία, Ιράν, Ιαπωνία, Ν. Κορέα, Λετονία, Μεξικό, Πακιστάν, Σενεγάλη και Νιγηρία. Συμμετείχε επίσης και ο «Ακόλουθος Άμυνας» του ψευδοκράτους, κάτι που συνιστά ενός είδους αναγνώριση από το «παράθυρο» του ψευδοκράτους από τις χώρες που συμμετείχαν με παρατηρητή στην εν λόγω άσκηση.

Η ελληνική κυβέρνηση πρέπει να κάνει διάβημα στις χώρες των οποίων οι Ακόλουθοι Άμυνας, ή Ναυτικοί Ακόλουθοι παρέστησαν στην τελική φάση της Άσκησης “Γαλάζια Πατρίδα”.

Η Τουρκία χτυπάει την Συρία και τους Κούρδους

Οστρατός της Τουρκίας εξαπέλυσε μια νέα σειρά αεροπορικών επιδρομών σε τμήματα της βορειοανατολικής Συρίας που διοικούνται από Κούρδους την περασμένη εβδομάδα εν μέσω μιας συνεχιζόμενης χερσαίας και αεροπορικής εκστρατείας στο βόρειο Ιράκ, με στόχο τους ένοπλους αντάρτες του Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν (PKK), τη Χασάκα.

Την ίδια στιγμή, όπως είναι γνωστό, μέσα σε αυτή την μεγάλη κρίση, που προκαλεί ο πόλεμος στην Ουκρανία, η Τουρκία βρήκε την ευκαιρία να εισβάλει στο ιρακινό Κουρδιστάν. Βρήκε την ευκαιρία, τώρα που παρουσιάζεται αναβαθμισμένη, να υλοποιήσει τους σχεδιασμούς της.

Στο ιρακινό Κουρδιστάν, οι άνθρωποι που σκοτώνονται, οι περιουσίες που ισοπεδώνονται δεν έχουν καμία σημασία για τη διεθνή κοινότητα. Η εισβολή που έγινε και συνεχίζει στο Ιράκ, δεν έχει καμία σημασία. Δεν ενεργοποιεί κανένα αντανακλαστικό, όπως έγινε για την Ουκρανία.

Καραγιλάν: ”Ο Ερντογάν θέλει να εφαρμόσει τον Τουρκικό Εθνικό Όρκο-Θα τον σταματήσουμε”

Από το 2016, το τουρκικό κράτος ενεργεί σύμφωνα με μια νέα αντίληψη, βασισμένη σε μια συγκεκριμένη στρατηγική. Στόχος αυτής της στρατηγικής είναι να σταματήσει τον αγώνα για ελευθερία στο Κουρδιστάν.Στο πλαίσιο αυτό, το κράτος στόχευε να θέσει υπό τον έλεγχό του τις περιοχές εντός των συνόρων του Misak-i Milli (Τουρκικός εθνικός όρκος) υπό στρατιωτική, πολιτική, οικονομική έννοια.

Μέλος του Συμβουλίου Διεθνών Σχέσεων: ”Οι ΗΠΑ θέλουν μία ισχυρή τουρκική ΠΑ

Ηεξασφάλιση συμφωνίας για την Τουρκία για την αγορά μαχητικών αεροσκαφών F-16 θα μπορούσε να είναι μια κερδοφόρα κατάσταση για την κυβέρνηση Μπάιντεν, δήλωσε ο Henri J. Barkey, ανώτερος συνεργάτης μελετών στο Συμβούλιο Διεθνών Σχέσεων για θέματα Μ. Ανατολής!

Η συμφωνία για τα F-16 είναι με την Τουρκία, όχι με τον Ερντογάν. Τα F-16 θα είναι σε υπηρεσία πολύ μετά την έξοδο του Ερντογάν από την πολιτική σκηνή.

Ακούστε το ηχητικό:

https://www.mixcloud.com/Focusfm/%CE%B1%CE%BD%CE%B4%CF%81%CE%B5%CE%B1%CF%82-%CE%BC%CE%BF%CF%85%CF%84%CE%B6%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%B9%CE%B1%CF%82-260422/

 

Προηγούμενο άρθροΤην Τρίτη 3 Μαΐου οι ενδιάμεσες εκπτώσεις
Επόμενο άρθροΡωσία: Ένοπλος άνοιξε πυρ σε νηπιαγωγείο και αυτοκτόνησε