Α. Μουντζουρούλιας στον Focus FM: «Η Τουρκία θέλει ”ακρωτηριασμό” της Θράκης-Να βρισκόμαστε σε συναγερμό-Μεγάλες οι ευθύνες από ΣΥΡΙΖΑ,ΚΙΝΑΛ & ΝΔ» – Ηχητικό

Συνέντευξη στο Focus FM και στον δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη παραχώρησε ο γεωπολιτικός αναλυτής και Διευθυντής του Directus.gr Ανδρέας Μουντζουρούλιας.

Ο Διευθυντής του Directus.gr μίλησε για τις τελευταίες προκλήσεις της Τουρκίας στη Θράκη.

Αναλυτικά τι ανέφερε:

”Ακρωτηριασμός” της Θράκης με ”υπογραφή” ΕΕ & ΟΗΕ! – Οργανώσεις της Άγκυρας μίλησαν για ”τουρκική” μειονότητα σε Φόρουμ για τις μειονότητες

Nέα πρόκληση είχαμε από διάφορες οργανώσεις που χρηματοδοτούνται από την Τουρκία στη Θράκη μας και μάλιστα με υπογραφή ευρωπαϊκή, αλλά και του ΟΗΕ!

Τι αναφέρει τουρκικό ΜΜΕ:

”Η ”τουρκική” αντιπροσωπεία της Δυτικής Θράκης, αποτελούμενη από εκπροσώπους της ABTTF και της BTAYTD, μετέφερε τα νομικά εμπόδια που αντιμετωπίζει η ”τουρκική” κοινωνία της Δυτικής Θράκης.

Εκπροσωπώντας την ”τουρκική” κοινότητα της Δυτικής Θράκης, η ”Τουρκική” Ομοσπονδία Ευρωπαϊκής Δυτικής Θράκης (ABTTF) και η Ένωση Ανώτατης Εκπαίδευσης της Μειονότητας Δυτικής Θράκης (BTAYTD), συμμετείχε σε διαδικτυακή συνάντηση που πραγματοποιήθηκε από τις 2-3 Μαΐου 2022. Συμμετείχε στο Ευρωπαϊκό Περιφερειακό Φόρουμ για τις Μειονότητες, με τίτλο «Διακήρυξη του ΟΗΕ για τα δικαιώματα των μειονοτήτων 1992-2022».

Ο Ειδικός Εισηγητής των Ηνωμένων Εθνών (ΟΗΕ) για θέματα μειονοτήτων, Fernand de Varennes, παρευρέθηκε στο φόρουμ που διοργάνωσε το Ομοσπονδιακό Υπουργείο της Αυστριακής Δημοκρατίας και το Ινστιτούτο Tom Lantos με έδρα τη Βουδαπέστη, στο οποίο συμμετέχει η Ομοσπονδιακή Ένωση Ευρωπαϊκών Εθνών (FUEN). των οργανώσεων εταίρων και τον Deniz Servantie από την Αντιπροσωπεία της ABTTF στις Βρυξέλλες και τον Kerem Abdurahimoğlu, μέλος του BTAYTD.

Τουρκική ”επίθεση” για συνολική αναθεώρηση του status quo του Αιγαίου: Να καταλάβουν ελληνική νησιά θέλουν οι Κεμαλιστές – ”Επιχείρηση EGAYDAAK” από την Άγκυρα

Ηγειτονική χώρα, έχει «τραβήξει» 13 γκρίζες ζώνες στο Αιγαίο αλλά και στην Κρήτη στις οποίες αναγράφονται 152 νησιά και βραχονησίδες που σύμφωνα με την Άγκυρα δεν έχουν δοθεί στην Ελλάδα μέσα από τις Συνθήκες και κατά κύριο λόγο τη Συνθήκη της Λωζάνης.

Το κωδικό όνομα EGAYDAAK άλλωστε σημαίνει στην τούρκικη γλώσσα ακριβώς αυτό: «Νησιά, νησίδες και βραχονησίδες, των οποίων η κυριότητα δεν παραχωρήθηκε στην Ελλάδα με διεθνείς συμφωνίες και συνθήκες». («Egemenligi Anlasmalarla Yunanistan’a Devredilmemis Ada Adacιkve Kayalιklar»).

Με λίγα λόγια, η Τουρκία διεκδικεί όλο το Αιγαίο και αμφισβητεί την ελληνική κυριαρχία που είναι κατοχυρωμένη βάσει διεθνών συνθηκών.

Οι περισσότερες βραχονησίδες που θέλει να αμφισβητήσει η Τουρκία ανήκουν σε νησιωτικά συμπλέγματα στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, αλλά και κοντά στις ακτές της Κρήτης.

Mάλιστα προς αυτή την κατεύθυνση πιέζουν έντονα Κεμαλιστές δημοσιογράφοι και πρώην στρατιωτικοί!

Μείζον εθνικό & πολιτικό ζήτημα: Βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ & του ΚΙΝΑΛ βρέθηκαν σε εκδήλωση του τουρκικού Προξενείου παρουσία του ψευδομουφτή & του DEB

Πριν λίγες ώρες το Γενικό Προξενείο της Τουρκίας στην Κομοτηνή έκανε ειδική εκδήλωση λόγω της γιορτής του Eid al-Fitr. Εκεί μάλιστα είχαμε και παρουσία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΝΑΛ, κάτι που δημιουργεί μείζον πολιτικό ζήτημα!

Στη γιορτή παρευρέθηκε ο Χρήστος Μέτιος, ενώ ο βουλευτής Ροδόπης του ΚΙΝΑΛ, Ιλχάν Αχμέτ, δεν παρευρέθηκε.

Βρέθηκε όμως εκεί ο βουλευτής του ΚΙΝΑΛ Ξάνθης Burhan Baran και ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Huseyin Zeybek.

Τι έκαναν εκεί οι βουλευτές από το ΣΥΡΙΖΑ και το ΚΙΝΑΛ; Αναγνωρίζουν οι Τσίπρας-Ανδρουλάκης τα τουρκικά ”θέλω” στη περιοχή;

Κάποιοι Δημοκρατικοί & Ρεπουμπλικάνοι δεν είναι αρνητικοί στη πώληση F-16 στη Τουρκία

Δημοκρατικοί και Ρεπουμπλικάνοι που πάλεψαν με νύχια και με δόντια για να πετάξουν την Τουρκία έξω από το πρόγραμμα των F-35, έχουν επίσης σηματοδοτήσει ότι δεν θα χρησιμοποιούσαν τη δύναμή τους για να εμποδίσουν μια πιθανή πώληση F-16!

Aκούστε το ηχητικό:

Προηγούμενο άρθροΑσύλληπτο: Λογαριασμός ρεύματος 7.817€ σε υγειονομικό σε αναστολή!
Επόμενο άρθροΟ καιρός σήμερα 07/05 στη Μακεδονία και τη Θράκη