Α. Μουντζουρούλιας στο Focus FM: Ιδού τι ”αρπάζει” η Τουρκία από την Λιβύη-Γεωπολιτική περικύκλωση της Ελλάδας-Τεράστια η ευθύνη της Κυβέρνησης Μητσοτάκη

Συνέντευξη στο Focus FM και στο δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη παραχώρησε ο Διευθυντής του Directus.gr Ανδρέας Μουντζουρούλιας, όπου σχολίασε τις δραματικές εξελίξεις στο λιβυκό μέτωπο.

Αναλυτικά τι ανέφερε:

”Ενώ η ελληνική κυβέρνηση απολάμβανε τον… “ύπνο του δικαίου”, η Αγκυρα κινήθηκε αιφνιδιαστικά και υπέγραψε νέο μνημόνιο με την μεταβατική κυβέρνηση της Λιβύης για την οριοθέτηση ΑΟΖ μεταξύ των δύο χωρών και την εκμετάλλευση της λιβυκής ΑΟΖ υπό καθεστώς “μίσθωσης”.

Η Λιβύη είναι πλούσια σε αποθέματα πετρελαίου και φυσικού αερίου κατέχοντας αποθέματα 48,4 δισεκ. βαρ. πετρελαίου (2,8% των παγκόσμιων αποθεμάτων) και 1,4 τρισεκ. κυβ. μέτρα αερίου (0,7% των παγκόσμιων αποθεμάτων).

Η κυβέρνηση Κυρ. Μητσοτάκη, ακολουθώντας κατά παράδοση μια κατευναστική πολιτική έναντι της Τουρκίας, που όμως συμπαρασύρει όλες της τις ενέργειες στο πεδίο της εξωτερικής πολιτικής, επέλεξε για μια ακόμα φορά την οδό της “ευγενούς” διπλωματίας.

Η Άγκυρα αυτή την στιγμή κάνει μία στρατηγική περικύκλωση της Ελλάδας!

Τουρκία και Λιβύη έχουν σφετεριστεί σε ιδιαίτερα μεγάλη έκταση την Ελληνική ΑΟΖ θέτοντας υπό άμεση αμφισβήτηση τα Ελληνικά κυριαρχικά δικαιώματα νότια της Κρήτης, της Καρπάθου, της Ρόδου μέχρι το Καστελλόριζο.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη εδώ και χρόνια, έχει σταματήσει να αναφέρεται στο παράνομο μνημόνιο Τουρκίας – Λιβύης, δεν έχει ζητήσει ούτε μία κύρωση από την ΕΕ για την συγκεκριμένη ενέργεια η οποία αποτελεί παραβίαση της εθνικής μας κυριαρχίας, ουσιαστικά μία εισβολή επί χάρτου στην πατρίδα μας, που τώρα αναμένεται να υλοποιηθεί και επί του πεδίου”.

Ακούστε από το 43:37 έως το 56:00

Προηγούμενο άρθροΚαλαμάτα: Καταγγελία 24χρονης για σεξουαλική επίθεση στο κέντρο της πόλης
Επόμενο άρθροΧωρίς νερό περιοχή της Θεσσαλονίκης