Α. Λαυρέτζος για Ιταλικές εκλογές: “Αναμφίβολα θα τους βάλουν τρικλοποδιά, ώστε να φανεί αργότερα ότι αυτές οι δυνάμεις τελικά απέτυχαν”

“Οι ιταλικές εκλογές είναι μια συνέχεια από μία σειρά από πολύ ενδιαφέρουσες εξελίξεις, οι οποίες προδιαγράφουν και μία νέα κατάσταση στην Ευρώπη” ανέφερε ο συγγραφέας και πολιτικός αναλυτής, Αναστάσιος Λαυρέντζος, μιλώντας στον Focus FM 103,6 και το δημοσιογράφο Στέφανο Δαμιανίδη.

“Εγώ θα τις συνέδεα με τις εξελίξεις που ξεκίνησαν με το Brexit, που συνεχίστηκαν με την εκλογή Τράμπ στις ΗΠΑ. Είδαμε και πρόσφατα τις εκλογές στη Σουηδία. Το κόμμα της Μελόνι εχει μία μετεωρική παρουσία στα πολιτικά πραγματα. Τα ποσοστά της δείχνουν ξεκάθαρα ότι, η ιταλική κοινωνία είναι μια κοινωνία που βιώνει προβλήματα και αναζητά λύσεις. Η συστημική πληροφόρηση προσπαθεί να στρεβλώσει την εικόνα”.

“Υπάρχει μια στρεβλή κατάσταση που την έχει δημιουργήσει το υφιστάμενο πολιτικό σύστημα και οικονομικό κατεστημένο και το οποίο καλουνται να διαχειριστούν κάποιες εναλλακτικές δυνάμεις, τις οποίες οι λαοί προσπαθούν αν φερουν στο προσκήνιο και δεν υπάρχει αμφιβολλία ότι θα τους βάλουν τρικλοποδιά. Ώστε να φανει αργότερα ότι αυτές οι δυνάμεις τελικά απέτυχαν και δεν απομένει παρά η παλιά κλασσική συνταγή που γνωρίζετε”. Δεν αρκεί η αλλαγή στην εξουσια. Χρειάζεται ένα νεο υπόδειγμα κοινωνικό και οικονομικό, επιστροφή των αξιών της κοινωνίας και ένα άλλο υπόδειγμα παραγωγής.

Τα προβλήματα που υπάρχουν στην Ευρώπη είναι λόγω και της γερμανικής εκμετάλλευσης του έργου Ευρώπη, η Γερμανια δυστυχώς είναι η χώρα που πρισσότερο από όλους έχει προδώσειαυτό το σχέδιο της ενωμένης Ευρώπης, διότι την χρησιμοποίησε για να πετύχει τον εθνικό της σχεδιασμό.

Προηγούμενο άρθροΚωνσταντίνος Φαρσαλινός: “Ο κύριος Τζανάκης βγάζει αυθαίρετα συμπεράσματα και δε διαφέρει σε τίποτα από εκείνους τους οποίους χαρακτηρίζει”
Επόμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Βρέθηκε και άλλη οβίδα στη Λέοντος Σοφού – Συνολικά οκτώ μέχρι τώρα