Α. Κάντας: «Μας κλέβουν τα Χριστούγεννα – Ντρεπόμαστε γιατί δεν μπορούμε να πάρουμε τίποτα στα παιδιά και στα εγγόνια μας»

«Το καλάθι του Άδωνη είναι μια τρύπα στο νερό και τώρα θα μας δώσουν επιδόματα για τα τρόφιμα, δηλαδή μισό κουλούρι την ημέρα… ντροπή. Μας κλέβουν τα Χριστούγεννα, τις οικογενειακές γιορτές, κρυβόμαστε από τα παιδιά και τα εγγόνια μας, ντρεπόμαστε γιατί δεν μπορούμε να τους πάρουμε τίποτα» δήλωσε στον Focus FM ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης Αριστοτέλης Κάντας.

«Δεν περίμενα ότι αυτά που έζησε ο πατέρας μου με το δελτίο σίτισης θα το ζήσουμε και εμείς. Έχει γίνει εφιάλτης η ακρίβεια, ούτε βασικά δεν μπορούμε να πάρουμε» τόνισε ο ίδιος.

«Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι είναι φέτος 50% ακριβότερο. Ποιος θα φάει γαλοπούλα; Εδώ ούτε  φασόλια δεν μπορούμε να πάρουμε με 8 ευρώ το κιλό. Που είναι οι μηχανισμοί να ελέγξουν την αισχροκέρδεια;» αναρωτήθηκε o κ. Κάντας.

«Η σύνταξη εξαφανίστηκε ακόμη δεν την πήραμε. Ούτε στο γιατρό μπορούμε να πάμε, ούτε να ψωνίσουμε και τα πληρωμένα Μέσα τάζουν αυξήσεις στους συνταξιούχους. Κλείστε τα αυτιά σας στις σειρήνες» είπε χαρακτηριστικά. «Πόσοι θα πάρουν αυξήσεις, πόσοι θα λάβουν αναδρομικά;  Αντί να μας δώσουν την 13η σύνταξη που την έχουμε πληρώσει μας δίνουν τα 250 ευρώ και φυσικά όχι σε όλους», πρόσθεσε.

«Μεγάλο μερίδιο ευθύνης το ρίχνω στους συνταξιούχους που ψηφίζουν αυτά τα κόμματα που από το 2010 μέχρι σήμερα έχουν κάνει μαύρη τη ζωή μας» υπογράμμισε ο κ. Κάντας.

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΚαβάλα: Εργατικό δυστύχημα με έναν νεκρό
Επόμενο άρθροΑρνητικές θερμοκρασίες το πρωί της Τετάρτης – Στο Οχυρό Νευροκοπίου η χαμηλότερη θερμοκρασία