Α. Γεωργιάδης για «Turkaegean»: “Ζητώ συγγνώμη από όσους στεναχώρησα”

“Ζητώ συγγνώμη από όσους στεναχώρησα για το ότι συνέβη αυτό το πράγμα, αλλά δεν είχα καμία απολύτως ενημέρωση, το έμαθα αφού είχε συμβεί” τόνισε αναφερόμενος στο ζήτημα του εμπορικού σήματος «Turkaegean» ο υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «Το θέμα είναι πολύ πιο μπλεγμένο θέμα. “Δεν θα ήθελα εύκολα να τοποθετηθώ γιατί έχω διατάξει και μια ΕΔΕ και σέβομαι τις διαδικασίες τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τις ενδεχόμενες ευθύνες του Υπ. Ανάπτυξης” πρόσθεσε και διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα θα προχωρήσει στις απαραίτητες νομικές ενέργειες που δικαιούται, προκειμένου να καταργηθεί η κατοχύρωση.

Σε κάθε περίπτωση, ξεκαθάρισε ότι αυτό είναι ένα εμπορικό ζήτημα και δεν δημιουργεί κανένα ζήτημα εθνικής κυριαρχίας.

Μάλιστα, σημείωσε ότι 25 χρόνια τώρα η Τουρκία διαφημίζει με καταχωρήσεις στον τουρκικό και διεθνή τύπο το τουρκικό Αιγαίο.

«Το καινούριο είναι ότι brand-αρε το σήμα ‘Turkaegean’. Κακώς. Δεν λέω καλώς. Το ξεκαθαρίζω και θα κάνω τα πάντα για να το αποτρέψω. Εγώ προσωπικά ή ο γενικός μου γραμματέας, έστω ένας διευθυντής του Υπ. Ανάπτυξης δυστυχώς δεν ενημερώθηκε από τον ένα και μοναδικό υπάλληλο που έλαβε το σήμα» ανέφερε.

Προηγούμενο άρθροΒίντεο – Πορτοσάλτε για Turkaegean: “Βρέχεται από Αιγαίο η Τουρκία”; Άρα…
Επόμενο άρθροΑ. Μητρόπουλος στον Focus FM για αναδρομικά: «Η κυβέρνηση να δώσει πολιτική λύση στο θέμα, διαφορετικά η απόφαση να μην εφαρμοστεί» // ΗΧΗΤΙΚΟ