Κυριάκος Βελόπουλος στο MEGA: Δεχθήκαμε μεγάλο πόλεμο – Όλες οι δημοσκοπήσεις κατέρρευσαν

Ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κ.Βελόπουλος έδωσε συνέντευξη στον Ν. Ευαγγελάτο και στο MEGA για τις εκλογές που έγιναν και για αυτές που έρχονται.

Ο στόχος μας είναι να πείσουμε αυτούς που δεν καταφέραμε να πείσουμε ανέφερε ο Πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος. Αναφέρθηκε στην αύξηση των ποσοστών της Ελληνικής Λύσης και την αύξηση των εδρών της από 10 στους 16 βουλευτές και ζήτησε πανστρατιά των πατριωτών ψηφοφόρων στην Ελληνική Λύση το οποίο είναι το μοναδικό πατριωτικό κόμμα στη Βουλή και η ψήφος σε κόμματα εκτός κοινοβουλίου είναι χαμένη ψήφος και βολεύει το πρώτο κόμμα και την ΝΔ.

Επισήμανε πως έχει «μάθει στα δύσκολα» παρά τον «λυσσαλέο πόλεμο και τις αποστασίες, τις ύβρεις και τις συκοφαντίες».

Μάλιστα, ως παράδειγμα του «πολέμου» που δέχεται, έφερε ένα περιστατικό από τη σημερινή σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό.

«Σήμερα παρατήρησα το ίδιο πράγμα και δεν το λέω με πικρία αλλά με αγανάκτηση. Δε γίνεται αρχηγός πολιτικού κόμματος να ‘καπελώνει’ άλλον. Στο non paper του το ΠΑΣΟΚ λέει ότι ήταν ο Ανδρουλάκης αυτός που είπε να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή υπηρεσιακών υπουργών Άμυνας και Εξωτερικών. Εγώ το πρότεινα αυτό.

Ζήτησα τον λόγο από την ΠτΔ και είπα να δείξουμε προσοχή σε υπουργούς Άμυνας και Εξωτερικών. Του το λέω με συμπάθεια (σ.σ. στον Ανδρουλάκη) επειδή είναι νέος πολίτικος αρχηγός».

Ο Κυριάκος Βελόπουλος αναφέρθηκε και στην στιχομυθία που είχε με τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με το debate, λέγοντας ότι η απάντηση που πήρε από τον μέχρι πρότινος πρωθυπουργό ήταν «θα το σκεφτώ».

«Θα έπρεπε να κρυφτούν»

«Όλες οι δημοσκοπήσεις κατέρρευσαν. Πέντε δημοσκοπήσεις το τελευταίο 15νθημερο πριν τις εκλογές μας έδιναν 2,6%, 2.5%, 2.3%, στην Κύπρο έπεσαν εκτός, στην Τουρκία εκτός, στη Γερμανία εκτός. Οι δημοσκοπήσεις δεν αντικατοπτρίζουν την πραγματικότητα γιατί οι πολίτες ή δεν απαντούν ή κάνουν πλάκα.

»Με 20 μονάδες διαφορά, έπρεπε να κρυφτούν σε ένα γραφείο όλοι τους και να σκέφτονται», είπε ο Κυριάκος Βελόπουλος

«Λένε ψέματα»
«Τέλειωσε η πλάκα, το πρόγραμμα της ΝΔ για αυξήσεις μισθών πρέπει να αλλάξει», τόνισε ο ίδιος, υπογραμμίζοντας πως η ανακοίνωση από τον καγκελάριο της Γερμανίας Όλαφ Σολτς για δημοσιονομική πειθαρχεία και της ΕΕ, δεν μπορεί να δικαιολογήσει αυξήσεις μισθών.

«Δεν μπορεί να δώσει αυξήσεις μισθών, δεν μπορεί να λέει ψέματα ακόμα και τώρα. Εγώ έδωσα για κοστολόγηση το πρόγραμμά μας, το περιμένω. Είπα ότι θα απολύσω 2.300 εργαζομένους από τις ανεξάρτητες αρχές και έτσι θα εξοικονομήσω λεφτά, 1 δισ. ευρώ. Αυτοί δεν μπορούν να το πουν αυτό γιατί είναι δικοί τους, είναι τα τρωκτικά τους».

Ο ίδιος, σημείωσε πως η ΝΔ αύξησε τοι δημόσιο χρέος 40 δισ. ευρώ.

Προηγούμενο άρθροΠεριπέτεια στα ανοιχτά για 84 επιβάτες στο καραβάκι «Θεσσαλονίκη»
Επόμενο άρθροΠροκαλεί ξανά ο Ακάρ: Ζητά τον διαμοιρασμό του πλούτου του Αιγαίου και της Ανατολικής Μεσογείου