Αίθριος καιρός με λίγες νεφώσεις και τοπικές βροχές.

Καλός θα είναι σήμερα ο καιρός καθώς αναμένονται λίγες νεφώσεις, που παροδικά στα ανατολικά ηπειρωτικά, θα είναι αυξημένες. Πιθανότητα για ασθενείς βροχές κυρίως στην κεντρική Μακεδονία μέχρι το μεσημέρι.

Πιο αναλυτικά, την Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2020 σε ολόκληρη τη χώρα θα επικρατήσει βελτιωμένος καιρός με νεφώσεις οι οποίες κατά τόπους και κατά περιόδους θα είναι αυξημένες. Τις πρωινές και νυχτερινές ώρες η ορατότητα θα είναι κατά τόπους περιορισμένη και θα σχηματιστούν ομίχλες. Παγετός θα εκδηλωθεί νωρίς το πρωί στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας, καθώς και σε πεδινές περιοχές της Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 05 έως 9 βαθμούς, στην υπόλοιπη Βόρεια Ελλάδα από 0 έως 12, στην Ήπειρο από 2 έως 16 βαθμούς, στη Θεσσαλία από 2 έως 15, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 5 έως 18 βαθμούς, στα νησιά του Ιονίου από 8 έως 17, στα στα νησιά του Βόρειου και Βορειοανατολικού Αιγαίου από 7 έως 15 βαθμούς και στις υπόλοιπες νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου από 10 έως 17, ενώ στη Ρόδο και στο Καστελόριζο οι μέγιστες θα φτάσουν τοπικά στους 19 με 20 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο από βορειοανατολικές διευθύνσεις με εντάσεις 4-5 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι εντάσεων 5-6 μποφόρ. Βορειοδυτικοί άνεμοι με εντάσεις που δε θα ξεπερνούν τα 4 μποφόρ θα πνέουν στο Ιόνιο.

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες κατά περιόδους θα είναι πυκνότερες κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νόμου. Νωρίς το πρωί η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις με εντάσεις έως 4 μποφόρ και στο νότιο Ευβοϊκό τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς, αλλά στα βόρεια και ανατολικά θα διατηρηθεί 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερα.

Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται αραιές νεφώσεις και περιορισμένη ορατότητα τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις ασθενείς. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 5 έως 12 βαθμούς, αλλά περιφερειακά της πόλης οι ελάχιστες θα είναι 3-5 βαθμούς χαμηλότερες.

 

Προηγούμενο άρθροΣτη Θεσσαλονίκη σήμερα ο Ν. Χαρδαλιάς, στην Κοζάνη ο Χρυσοχοϊδης- Έρχονται και άλλα μέτρα;
Επόμενο άρθρο«Σε εκείνο το δωμάτιο του ογκολογικού νοσοκομείου, η τύχη μου χαμογέλασε ξανά». Μελίνα, 17, παιδί ευχής.