Η ΕΣΗΕΜ-Θ αποχαιρετά τον Χρήστο Μάτη

Την απώλεια του δημοσιογράφου Χρήστου Μάτη θρηνεί η Ένωση Συντακτών Μακεδονίας-Θράκης, ο οποίος πέθανε σήμερα, σε ηλικία 62 ετών, ύστερα από σκληρή μάχη με τον καρκίνο.

Ο Χρήστος Μάτης γεννήθηκε στη Θεσσαλονίκη το 1961. Σπούδασε στη Νομική Σχολή και ξεκίνησε επαγγελματικά τη δημοσιογραφία από το 1989.

Εργάστηκε σε πολλά έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα ενημέρωσης, ανάμεσα στα οποία το Ράδιο Παρατηρητής, η ΕΡΤ3, η Μακεδονία, η Εξουσία, η Deutsche Welle, το ραδιόφωνο του ΑΝΤ1, η ΕΓΝΑΤΙΑ τηλεόραση κ.ά. κατέχοντας σε πολλές περιόδους της δημοσιογραφικής του πορείας θέσεις ευθύνης. Από το 1993 εργαζόταν στο Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων και στη συνέχεια στο ενοποιημένο Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων αλλά και στον ραδιοφωνικό του σταθμό «Πρακτορείο 104,9 FM».

Ο Χρήστος Μάτης ασχολήθηκε ενεργά και με την τοπική αυτοδιοίκηση. Είχε εκλεγεί δημοτικός σύμβουλος το 2010 ως επικεφαλής της παράταξης “Ενεργοί Πολίτες – Οικολογία στην Πράξη”. Το 2014 είχε ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για τη διεκδίκηση του κεντρικού δήμου ως επικεφαλής ανεξάρτητου σχήματος, ωστόσο τελικά κατέβηκε υποψήφιος με το ψηφοδέλτιο του Σταύρου Καλαφάτη.

Η ΕΣΗΕΜ-Θ αποχαιρετά με μεγάλη θλίψη το άξιο και αγαπητό μέλος της και εκφράζει τα συλλυπητήριά της στην οικογένεια του εκλιπόντος.

Προηγούμενο άρθροΣτο 60% η συμμετοχή – 4 στους 10 πολίτες δεν πήγαν να ψηφίσουν
Επόμενο άρθροΚυριάκος Βελόπουλος: Περάσαμε από φωτιά, από τυφώνα και μείναμε όρθιοι