ΗΠΑ: Παγωμένα ιγκουάνα πέφτουν από τα δέντρα στη Φλόριντα

Το δριμύ ψύχος που σαρώνει τις ΗΠΑ δεν στοίχισε μόνο τη ζωή δεκάδων ανθρώπων αλλά άρχισε να επηρεάζει και τα ερπετά που ζουν στην Φλόριντα.

Στην ηλιόλουστη πολιτεία, τη Φλόριντα, «βρέχει» ιγκουάνα, καθώς οι χαμηλές θερμοκρασίες κάνουν τα εν λόγω ερπετά να παραλύουν και να πέφτουν από τα δέντρα.
Τα ψυχρόαιμα πράσινα ιγκουάνα, τα οποία βασίζονται στην εξωτερική θερμοκρασία ώστε να ορίσουν τη θερμοκρασία του σώματός τους, αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα με το κρύο. Όταν ο υδράργυρος πέφτει κάτω από τους 10 βαθμούς Κελσίου, κάποια από αυτά μπαίνουν σε κατάσταση «χειμέριας νάρκης» και πέφτουν από τα δέντρα.
Δεν είναι νεκρά, απλώς ακινητοποιούνται όταν πέφτουν οι θερμοκρασίες. Συνεχίζουν να αναπνέουν και οι κύριες λειτουργίες του σώματός τους συνεχίζουν να λειτουργούν. Μόλις ανέβουν οι θερμοκρασίες, «ξεπαγώνουν».
Η Επιτροπή έδινε και συμβουλές σχετικά με το τι πρέπει να κάνουν οι πολίτες αν θέλουν να σώσουν ένα ιγκουάνα που βρίσκεται σε τέτοια κατάσταση:
«Τα ιγκουάνα περνούν το χρόνο τους κατά κύριο λόγο στα δέντρα και ο ψυχρός καιρός μπορεί να τα κάνει να πέσουν από αυτά. Μπορεί τα ιγκουάνα να μοιάζουν νεκρά όταν βρίσκονται σ’ αυτήν την περίεργη κατάσταση, είναι όμως ζωντανά – και πιθανώς επικίνδυνα αν τα πειράξετε.
Η συμβουλή για όσους τα δουν να βρίσκονται σε παράλυση; Αφήστε τη φύση να κάνει τη δουλειά της. Αργά ή γρήγορα θα ξυπνήσουν και θα συνεχίσουν να κάνουν τη ‘δουλειά’ τους».

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: 18χρονη κατήγγειλε ότι τη βίασε 17χρονος σε χριστουγεννιάτικο πάρτι
Επόμενο άρθροΖάγκα: «Η νέα χρονιά ξεκινά με αυξήσεις – Από 1η Ιανουαρίου θα ανέβει τουλάχιστον κατά 0,10 λεπτά το λίτρο το πετρέλαιο θέρμανσης»