Καίνε τα νοικοκυριά οι αυξήσεις – Εκτινάσσονται ελαιόλαδο και φέτα// ΗΧΗΤΙΚΟ Γ. Πηλίδης focusfm

«Τα πράγματα είναι πάρα πολύ δύσκολα και θα γίνουν ακόμα δυσκολότερα. Οι αυξήσεις είναι αλλεπάλληλες σε όλα τα προϊόντα τις τάξεως του 4% μέχρι 12%, ανάλογα με το προϊόν και ανάλογα με την εταιρία» επεσήμανε μιλώντας στον Focus FM και στην δημοσιογράφο Δέσποινα Μποτίτση ο πρόεδρος του Συλλόγου Μικρών και Μεσαίων Σούπερ Μάρκετ Ελλάδος Γιάννης Πηλίδης.

«ΠΕΤΑΝΕ» ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΤΟΥ ΕΛΑΙΟΛΑΔΟΥ

Σύμφωνα με τον κ. Πηλίδη απορρυπαντικά-καλλυντικά, χαρτικά και αυγά πήραν την ανιούσα ενώ το ελαιόλαδο είναι αυτό που έχει ξεφύγει πάρα πολύ. Αναφορικά με το ελαιόλαδο, ο κ. Πηλίδης σημείωσε πως τα 5 λίτρα θα αγγίζουν σύντομα τα 30 ευρώ, γεγονός που έχει κάνει τους καταναλωτές να αγοράζουν πλέον μονόλιτρα.

«Οι καταναλωτές αγοράζουν τώρα πια μπουκάλι μπουκάλι, αγορές με το λίτρο» τόνισε.

Όσον αφορά την τιμή της φέτας ο πρόεδρος του Συλλόγου μικρών και μεσαίων σουπερμάρκετ Ελλάδος, συγκεκριμένα πως αναμένεται να φτάσει στα 15 ευρώ/κιλό, λόγω μεγάλης έλλειψης στο γάλα.

«Υπάρχει μειωμένη παραγωγή γάλακτος άρα ανεβαίνει η τιμή του γάλακτος. Από τη στιγμή που ανεβαίνει η τιμή του γάλακτος και όχι μόνο ανεβαίνει, δεν υπάρχει κιόλας, θα ανέβουν και τα γαλακτοκομικά και τα τυροκομικά. Ιανουάριο-Φεβρουάριο, κάπου εκεί,θα αυξηθεί, και αν δεν πάει 15 θα πάει 14 ευρώ».

Όπως εξήγησε ο κ Πηλίδης οι καταναλωτικές συνήθειες των Ελλήνων έχουν ήδη αλλάξει. «Αγοράζουν τώρα πια μόνο τα αναγκαία.Ο καταναλωτής μπαίνει στο σουπερμάρκετ με τρία φυλλάδια στα χέρια. Και έχει μέσα στα φυλλάδια κυκλωμένα με μαρκαδόρο τα προϊόντα που θα αγοράσει από το σουπερμάρκετ που μπαίνει. Και τα προϊόντα από το άλλο που θα πάει αργότερα στο επόμενο.
Αγοράζουν ακριβώς την ποσότητα που χρειάζονται, έχουν κάνει στροφή στα προϊόντα ιδιωτικής ετικέτας ενώ αυξήθηκε σημαντικά το τελευταίο διάστημα η αγορά στα χύμα προϊόντα».
Σχετικά με τη μείωση των ποσοτήτων στις συσκευασίες προϊόντων, ο κ. Πηλίδης τόνισε πως το πρόβλημα έγκειται στο εάν η αύξηση στην τιμή είναι σύμφωνη με αυτό που έχει ψηφίσει το υπουργείο Ανάπτυξης με το πλαφόν στο ποσοστό κέρδους.

Ακούστε εδώ:

Προηγούμενο άρθροΘεσσαλονίκη: Έκτακτη διακοπή νερού στους Αμπελόκηπους
Επόμενο άρθροΚοζάνη: Καραμπόλα τριών αυτοκινήτων στην Εγνατία Οδό