Αλιευτικό καταφύγιο δημιουργείται στην περιοχή της Καλαμριάς, μετά και την έγκριση της χρηματοδότησής του, που υπογράφηκε και ανακοίνωσε το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων.

Αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να απομακρυνθούν οι ψαράδες από την Μαρίνα Καλαμαριάς και να μετακομίσουν στο αλιευτικό καταφύγιο. Ωστόσο, το αλιευτικό καταφύγιο – σε εποχές δύσκολες οικονομικά για τους Έλληνες πολίτες – θα κοστίσει συνολικά 6.601.400 € – και  προκειται να κατασκευαστεί σε λάθος σημείο, όπως τονίζουν κάτοικοι της περιοχής. Υπάρχει προεδρικό διάταγμα το οποίο αναφέρει ότι η συγκεκριμένη περιοχη είναι προστατευόμενη. Όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις μάλιστα απέρριπταν το έργο ως έργο χωρίς σκοπιμότητα γιατί και οι ψαράδες είναι ελάχιστοι.

Υπέγραψαν την χρηματοδότηση παρά το γεγονός ότι πάνω απο το σημείο κατασκευής υπάρχουν μαγαζιά και κατοικίες και ουσιαστικά με την κατασκευή του υποβαθμίζεται η περιοχή, όπως λένε κάτοικοι της Καλαμαριάς που υποστηρίζουν ότι στόχο αποτελεί το να πουληθεί σε μεγαλοεπενδυτή η μαρίνα της Καλαμαριάς χωρίς να υπάρχουν ψαράδες.

Ζητούν να ελεγχθεί η νομιμότητα του έργου και μιλούν για:

«Αναρμοδιότητα οργάνου που εξέδωσε το αναθεωρημένο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο (Γ.Π.Σ.) του Δήμου Καλαμαριάς.

  • Αμφίβολη η ορθότητα και η αξιοπιστία του περιεχομένου του.
  • Η σύνταξη ειδικών τεχνικών μελετών είναι προϋπόθεση της νομιμότητας της δημιουργίας του Αλιευτικού Καταφυγίου Ν. Κρήνης.
  • Η αναγκαιότητα επαρκούς περιγραφής και συνεκτίμησης του τρόπου και της μεθόδου κατασκευής και λειτουργίας του εκάστοτε έργου και του δημοσίου συμφέροντος που θα εξυπηρετηθεί από αυτό, δεδομένου ότι η στάθμιση συναρτάται με το είδος και την έκταση της επαπειλούμενης βλάβης και τη φύση της εξυπηρετούμενης με το έργο ανάγκης.
  • Παραβίαση της αρχής της χρηστής δημοσιονομικής διαχείρισης».
Προηγούμενο άρθροΣύγκρουση δύο ΙΧ στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης – Ένας τραυματίας
Επόμενο άρθροΒροχές, ισχυροί άνεμοι και πτώση της θερμοκρασίας το Σάββατο