Νέα Ζηλανδία: Πέντε γυναίκες έχασαν τη ζωή τους όταν το σκάφος που επέβαιναν συγκρούστηκε με φάλαινα

Πέντε γυναίκες έχασαν τη ζωή τους στη Νέα Ζηλανδία σύμφωνα με δημοσιεύματα σε ένα ταξίδι παρατήρησης πουλιών στον ωκεανό, όταν μια φάλαινα συγκρούστηκε με το μικρό ναυλωμένο σκάφος με το οποίο έπλεαν.

Η αστυνομία είπε ότι άλλοι έξι επιβάτες στο ταξίδι, συμπεριλαμβανομένου του κυβερνήτη του, διασώθηκαν μετά την ανατροπή του σκάφους μήκους 28 ποδιών στον κόλπο Goose κοντά στην πόλη Καϊκούρα στο νότιο νησί. Οι επιζώντες μεταφέρθηκαν σε τοπικό νοσοκομείο ενώ μόνο ένας τραυματίστηκε ελαφρά.

Τα λείψανα των πέντε γυναικών βρέθηκαν μέσα στο σκάφος. Ήταν μέρος μιας μεγαλύτερης ομάδας αποκλειστικά γυναικών παρατηρητών πτηνών άνω των 50, ανέφεραν αναφορές.

Η αστυνομία είπε ότι εξακολουθεί να ερευνά τα αίτια της σύγκρουσης, αλλά ο δήμαρχος της Καϊκούρα, είπε στο εθνικό τηλεοπτικό δίκτυο RNZ ότι πιθανόν το σκάφος συγκρούστηκε με φάλαινα.
«Κλείσαμε το λιμάνι, για να μπορέσουν [οι αρχές] να συνεχίσουν να εργάζονται».
Οι κάτοικοι της περιοχής βοήθησαν στις προσπάθειες διάσωσης, ήταν πολύ δύσκολο επειδή το νερό ήταν τόσο κρύο που οι διασώστες φοβήθηκαν ότι όποιος είχε πέσει στη θάλασσα ήταν καταδικασμένος.

Πηγή: New York Post

Προηγούμενο άρθροΙάπωνες δημιούργησαν ρομπότ με αίσθηση χιούμορ που ξέρει πότε και πώς να γελάσει
Επόμενο άρθροΛονδίνο: Φρουρός λιποθυμά δίπλα στο φέρετρο της Βασίλισσας Ελισάβετ