4ος γύρος διαπραγματεύσεων – Νέο δραματικό μήνυμα Ζελένσκι

Εν μέσω βομβαρδισμών θα συνεχιστούν σήμερα το πρωί οι διαπραγματεύσεις μεταξύ Ρώσων και Ουκρανών, σε μία προσπάθεια να μπουν τα θεμέλια για μία καταρχήν συμφωνία για κατάπαυση του πυρός.Το νέο γύρο επαφών, που θα γίνουν μέσω τηλεδιάσκεψης, επιβεβαίωσε το βράδυ της Κυριακής ο Μιχαΐλο Ποντολιάκ, διαπραγματευτής και σύμβουλος του Ουκρανού προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Στο μεταξύ ο πρόεδρος της Ουκρανίας σε νέο του βίντεο ισχυρίστηκε ότι ήταν «θέμα χρόνου να πέσουν ρωσικοί πύραυλοι… στα σπίτια πολιτών των χωρών του ΝΑΤΟ».

Ο Ζελένσκι είπε επίσης ότι οι προσπάθειες του για συνάντηση με τον Ρώσο πρόεδρο Βλάντιμιρ Πούτιν, συνεχίζονται και πως καθημερινά γίνονται βιντεοκλήσεις μεταξύ εκπροσώπων και των δύο χωρών. «Η αντιπροσωπεία μας έχει ένα σαφές καθήκον – να κάνει τα πάντα για να εξασφαλίσει μια συνάντηση των προέδρων», είπε ο Ζελένσκι. «Η συνάντηση που είμαι βέβαιος ότι ο κόσμος περιμένει», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Ουκρανίας.

Οι δηλώσεις Ζελένσκι ήρθαν μία ημέρα μετά τα ρωσικά αεροπορικά πλήγματα σε ουκρανική βάση εκπαίδευσης περίπου είκοσι χιλιόμετρα από τα σύνορα με την Πολωνία, κράτος-μέλος του NATO και της ΕΕ, κοντά στην ουκρανική πόλη Λβιβ (δυτικά).

 

Προηγούμενο άρθροΤι είναι τα πλασματικά χρόνια και πως προσμετρώνται στη σύνταξη
Επόμενο άρθροΆστατος σήμερα ο καιρός – Παραμένουν ο χαμηλές θερμοκρασίες