4η δόση εμβολίου υποχρεωτική για όλους προανήγγειλε ο Θ. Βασιλακόπουλος

Ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος σχολιάζοντας σήμερα το πρωί σε τηλεοπτική του εμφάνιση το πως εξελίσσεται η πανδημία στη χώρα μας, προανήγγειλε 4η δόση εμβολίου και μάλιστα υποχρεωτική για όλους!

Μεταξύ άλλων δήλωσε:

«Τρεις με τέσσερις μήνες μετά την 3η δόση έχεις περίπου 40-50% πιθανότητα να νοσήσεις, αλλά εάν νοσήσεις έχεις περί το 15% πιθανότητες να νοσήσεις βαριά και να πας στο νοσοκομείο. Τον τελευταίο καιρό ένα μεγάλο πρόβλημα που υπήρξε ήταν ότι εξαιτίας του πολέμου, υπήρξε η ακρίβεια, και σε συνδυασμό με την άρση της υποχρεωτικότητας της μάσκας σε εξωτερικούς χώρους, δόθηκε το λάθος σήμα στους συμπολίτες μας ότι η πανδημία τελείωσε. Σε μεγάλα ποσοστά στη χώρα έχουμε το υποστέλεχος της όμικρον, την όμικρον 2, και έξαρση κρουσμάτων. Δε νομίζω ότι θα πάμε σε κλασικό 5ο κύμα, για πολλούς λόγους, αρχικά λόγω αύξησης θερμοκρασίας, και ταυτόχρονα στη χώρα αποκτούμε ανοσία πληθυσμιακή αλλά όχι με τον ιδανικό τρόπο. Δεν πείθουμε τους ανθρώπους να πάμε να εμβολιασοτύν. Θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε με τον ιό, θα πρέπει να μάθουμε να προσέχουμε, να μην θεωρούμε την φράση «ατομική ευθύνη», ανέκδοτο. «Η 4η δόση θα γίνει σε όλους. Αρχικά για τους πολίτες άνω των 60 ετών, ίσως εγκριθεί μέσα στον επόμενο μήνα, μέχρι να βγει το επικαιροποιημένο εμβόλιο της Moderna και της Pfizer».

Προηγούμενο άρθρο“Χρυσός” ο Μίλτος Τεντόγλου στο Πακγόσμιο κλειστού στίβου!
Επόμενο άρθροΜε τους πυραύλους «Στιλέτο» Kh-47M2 Kinzhal και ταχύτητα 10 Mach έπληξαν οι Ρώσοι αποθήκη πυραύλων και πυρομαχικών για αεροσκάφη στην Ουκρανία