43χρονος συνελήφθη με 2,5 εκατομμύρια φωτογραφίες παιδικού πορνό, τη μεγαλύτερη ποσότητα που έχει κατασχεθεί ποτέ

Περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια φωτογραφίες και βίντεο παιδικής πορνογραφίας εντόπισαν στην κατοχή ενός 43χρονου άνδρα στη Βόρεια Ελλάδα, οι αστυνομικοί της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Πρόκειται για τον μεγαλύτερο όγκο υλικού παιδικής πορνογραφίας που έχει βρεθεί στην κατοχή ενός ατόμου εντός των ελληνικών συνόρων.
Οι αρχές, κατάφεραν να εντοπίσουν τον άνδρα που διαμοίραζε το υλικό μέσω διαφόρων ιστοσελίδων και διαδικτυακών υπηρεσιών, αξιοποιώντας στοιχεία από έρευνα των Γαλλικών αρχών στο σκοτεινό διαδίκτυο (Darknet), που είχε πραγματοποιηθεί στις αρχές του περασμένου έτους.
Έπειτα από ψηφιακή ανάλυση των δεδομένων και κατόπιν σχετικής αλληλογραφίας με τους εμπλεκόμενους παρόχους υπηρεσιών διαδικτύου, προέκυψαν τα στοιχεία του ατόμου, ενώ εξακριβώθηκε και ο τόπος κατοικίας του, σε περιοχή της Βόρειας Ελλάδας όπου και συνελήφθη.
Στην κατοχή του βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 4 σκληροί δίσκοι, συνολικής χωρητικότητας 15 Terrabytes.
Μέσα σε αυτούς οι αστυνομικοί εντόπισαν τουλάχιστον 2,5 εκατομμύρια εικόνες και βίντεο με περιεχόμενο πορνογραφίας ανηλίκων, μεγέθους περίπου 3,5 Τerrabytes, ο μεγαλύτερος όγκος που έχει εντοπιστεί μέχρι σήμερα από τις ελληνικές αρχές.

Προηγούμενο άρθροΈρχονται τα ανθρωποειδή ρομπότ με ζωντανό δέρμα
Επόμενο άρθροΠαραολυμπιονίκης έπεσε θύμα βιασμού, τι καταγγέλλουν οι γονείς του