Στις 11:00 οι ανακοινώσεις για τα μέτρα στήριξης λόγω της διεθνούς ενεργειακής κρίσης

Κλείδωσε το πακέτο των αντισταθμιστικών μέτρων για την ακρίβεια και ανακοινώνονται, εκτός απροόπτου, σήμερα από την κυβέρνηση.

Στις 11.00 ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταικούρας, ο υπουργός Ενέργειας Κώστας Σκρέκας και ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης θα αναφερθούν στις λεπτομέρειες των νέων μέτρων συμπεριλαμβανομένων των νέων εισοδηματικών κριτηρίων για το επίδομα θέρμανσης.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι βασικός κορμός του πακέτου είναι η αύξηση της επιδότησης στους λογαριασμούς ρεύματος και ταυτόχρονα ο διπλασιασμός του κονδυλίου επιδόματος θέρμανσης ( πετρέλαιο, φυσικό αέριο, καυσόξυλα). Επίσης έκπτωση από την πλευρά της ΔΕΠΑ ώστε να απορροφηθεί το 25% των ανατιμήσεων για το φυσικό αέριο.

Όπως τόνισε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Θεόδωρος Σκυλακάκης (OPEN) θα ανακοινωθούν τα άμεσα μέτρα στήριξης νοικοκυριών και επιχειρήσεων για τις αυξήσεις σε ρεύμα και θέρμανση. Εξήγησε ότι επίσης θα χρειαστεί μόνιμος μηχανισμός ώστε να υπάρχει αυτόματη παρέμβαση όταν θα υπάρχουν αυξήσεις στην ενέργεια.

Προηγούμενο άρθροΚακοκαιρία «Αθηνά»: Πού θα είναι έντονα τα φαινόμενα
Επόμενο άρθροΚαταγγελία Focus FM: Δάσκαλος πλήρως εμβολιασμένος θετικός στον κορωνοϊό – Δίδασκε γιατί είχε αρνητικό rapid test